Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek, Adana'da - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek, Adana'da

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Adana ve Osmaniye'de çeşitli programlara katıldı.

05.04.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Adana ve Osmaniye'de çeşitli programlara katıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Adalet Akademisi tarafından "Uzlaşma Kurumunun Etkinliğinin Arttırılması" konulu hizmet içi eğitim programının açılışına katılmak üzere Adana'ya gelen Müsteşar İpek, Vali Mustafa Büyük'ü ziyaret etti.

İpek, daha sonra Güzelyalı Mahallesi'nde yargı mensuplarına yönelik yapılan "Adana Adliyesi Eğitim ve Sosyal Tesisi" inşaatı ile Kışla Mahallesi'nde yeni yapılan Adana Adalet Sarayı inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaatlar hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'dan bilgi alan İpek, inşaatların tamamlandığında Adana ve yargı mensuplarının çok güzel iki adli binaya kavuşacağını belirtti.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, Adana Adliyesini ziyaret eden İpek'e adli çalışmalar, devam eden ve planlanan projeler hakkında sunum yaptı.

İpek, Adana Denetimli Serbestlik ile Orman Bölge müdürlükleri arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ve hükümlüler tarafından 200 bin fidanın dikiminin yapılacağı "Ağaçlar Mazimiz, Fidanlar İstikbalimiz" projesinin açılış fidanını, tarihi taş binadaki iç bahçeye dikti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından eğitim verilen personele de katılım belgelerini veren İpek, fuayede de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın etkinlik ve çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdi, bilgi aldı.

Şehit evini ziyaret etti

Müsteşar İpek, adli kurumlardaki inceleme ve ziyaretlerinin ardından, İstanbul Çağlayan Adliyesinde geçen yıl şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adına Fet Ahmet Gülşen Caminde düzenlenen Mevlid-i Şerif'e katıldı.

İpek daha sonra, 29 Mart'ta Şırnak'taki operasyonlarda şehit düşen Adanalı özel harekat polisi Volkan Çay'ın Mustafalar Mahallesi'nde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye çadırında şehit babası Veysel Çay ile görüşen ve başsağlığı dileğinde bulunan İpek, şehidin kanının yerde kalmayacağını belirtip, devletin her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

İpek'in il merkezindeki incelemelerinden sonra Kozan ve Osmaniye'nin Kadirli ilçesi adliyelerini de ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

İpek'e, Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Personel Genel Müdürü Muharrem Ürgüp, başkanlığa bağlı genel müdür yardımcıları ve daire başkanları eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek, Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement