Adalet Bakanlığı'ndan Deniz Seki Açıklaması: Dizi Çekimi Sosyal Faaliyet Kapsamında - Son Dakika
Magazin

Adalet Bakanlığı'ndan Deniz Seki Açıklaması: Dizi Çekimi Sosyal Faaliyet Kapsamında

Adalet Bakanlığı, cezaevinde bulunan Deniz Seki'nin bir dizide konuk oyuncu olarak yer almasının "sosyal faaliyet" kapsamında olduğu için izin verildiğini belirtti.

08.12.2015 15:49  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde set kurulup Deniz Seki'nin rol almasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, kurumda bulunan hükümlülerin gönüllü olmaları şartı ile dilekçeleri alınarak rol almalarına "sosyal faaliyet" kapsamında izin verildiği belirtildi ve " Daha önce defalarca haber, belgesel, dizi ve film çekimi için izin verilmesine rağmen ilk defa izin veriliyormuş gibi algı oluşturulmasına yönelik maksatlı ve gerçeğe uygun olmayan haber ve yorumlar yapılması üzüntüyle karşılanmıştır" denildi. Bakanlık açıklamasında tutuklulara ise izin verilmediği belirtilerek şöyle denildi:

İŞTE O AÇIKLAMA

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ceza infaz kurumlarında çekimi yapılan televizyon programları ve yapımları ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Ceza infaz kurumlarının sadece cezanın infazının yapıldığı bir yer olmadığı, gerek eğitim, gerek sosyal ve kültürel gerekse meslek edindirme adına yapılan çalışmalarla kişilerin "yeniden topluma kazandırılması" noktasında çok önemli çalışmaların yapıldığı kurumlardır.

SOSYAL FAALİYET KAPAMINDA İZİN VERİLİYOR

Suç işlemenin sonuçlarına yönelik olarak toplumsal farkındalığın arttırılması için izin verilen televizyon programı, dizi, sinema filmi, belgesel, haber ve diğer formatlardaki yapımlar, hükümlüler için sosyal faaliyet kapsamında değerlendirilmektedir. Daha önce de ceza infaz kurumlarında haber, belgesel, dizi ve film çekimine izin verildiği gibi 2014 ve 2015 yıllarında toplamda 50'den fazla haber, belgesel, dizi ve televizyon programı çekimi için gazetelere ve televizyonlara izin verilmiştir.

GÖNÜLLÜ OLMALARI ŞARTIYLA HÜKÜMLÜLERE İZİN VERİLİYOR

Çekimlerde gönüllü olmaları şartıyla sadece izin verilen programlarda hükümlüler rol almakta, tutuklulara ise hiçbir şekilde çekim izni verilmemektedir. Bu kapsamda ilgili prodüksiyon şirketinden gönüllü hükümlülerin rol alması için herhangi bir isim belirtilmeksizin izin istenmiş olup, kurumda bulunan hükümlülerin gönüllü olmaları şartı ile dilekçeleri alınarak rol almalarına izin verilmiştir. Daha önce defalarca haber, belgesel, dizi ve film çekimi için izin verilmesine rağmen ilk defa izin veriliyormuş gibi algı oluşturulmasına yönelik maksatlı ve gerçeğe uygun olmayan haber ve yorumlar yapılması üzüntüyle karşılanmıştır."

Adalet Bakanlığı\'ndan Deniz Seki Açıklaması: Dizi Çekimi Sosyal Faaliyet Kapsamında

Son Dakika Magazin Adalet Bakanlığı'ndan Deniz Seki Açıklaması: Dizi Çekimi Sosyal Faaliyet Kapsamında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Git: Uyusturucu sat sonra zirla yok oyle cek cezani 2 0 Yanıtla
  • misafir44: apoda oynar ozaman ne olacak 2 0 Yanıtla
  • Çok kolay: Herkese aynı haklar neden tanınmıyor kanunların çevisi çıktı zenginsen ünlüsen ot ta satsan cinayette işlesen suç değil Sanki cem gariboğlu intiharmı etti devlet salıverdi 1 0 Yanıtla
  • derin mevzu yıllar aldı.: arkadaş ne çeşit insanlarsınız siz ulan bu suçtan binlerce kişi içeride tabi kadın meşur olduğu için ve firari olduğu için sürekli gündem de idi şuan rol almış oynamış sizene kardeşim dönün ülkeye bakın ne yapabiliriz onu tartışıp düşünelim elin torbacısından bizene 1 0 Yanıtla
  • emre: ben zaten bekliyordum illaki bi iki kıl çıkacak itiraz edecek zırvalayacak 1 0 Yanıtla
  • Abdullah : Millete ne sosyal mesajı veecek ?? Torbacılığın mı sosyal mesajı verecek deniz seki 1 0 Yanıtla
  • Ben : tabi minareyi çalan kılıfını hazırlar 0 0 Yanıtla
  • arkin: Uyusturucu satan sosyal faaliyetci. 0 0 Yanıtla
  • idil: bende çok sevindim.zoruna gidenler sadece gülüyorum. şuan 0 0 Yanıtla

Advertisement