Adalet Sarayı Önünde Mübaşir Eylemi - Son Dakika
Güncel

Adalet Sarayı Önünde Mübaşir Eylemi

Adalet Sarayı Önünde Mübaşir Eylemi

"Eşit statüde olalım" Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA Anadolu Adalet Sarayı mübaşirleri, Yargıtay ve Milli Savunma Bakanlığı'ndaki meslektaşları ile aynı statüde olmak istediklerini belirterek eylem yaptı.

07.01.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Eşit statüde olalım"

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Anadolu Adalet Sarayı mübaşirleri, Yargıtay ve Milli Savunma Bakanlığı'ndaki meslektaşları ile aynı statüde olmak istediklerini belirterek eylem yaptı. Mübaşirler yardımcı hizmetler sınıfında olduklarını ifade ederek, kadrolarının genel idari hizmetler sınıfına dahil edilmesini talep etti.

"MÜBAŞİRLER KAHIR ÇEKEN KAMU GÖREVLİLERİDİR"

Dünyanın en büyük adalet sarayı olarak bilinen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın C kapısında toplanan yaklaşık 100 mübaşir "Mübaşirler burada adalet nerede" şeklinde slogan attı. Mübaşirlerin eylemine bazı hakimler, avukatlar ve çeşitli sendikalar da destek verdi. Yargıçlar Sendikası adına bir açıklama yapan Hakim Nuh Hüseyin Köse mübaşirlerin yardımcı hizmetler sınıfında olduğunu belirterek, yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurların genel idari hizmetler sınıfında çalışan diğer memurlara göre görevde yükselme şanslarının olmadığını ifade etti. İki hizmet sınıfında görev yapan memurun da aynı eğitimi aldığını belirten Hakim Köse, "Mübaşirler adliyenin, deponun, arşivlerin tozunu yutan görevlilerdir. Duruşma salonlarında ve dışında hem yargıcın hem yurttaşın hem de davanın taraflarının kahrını çeken kamu görevlileridir. Umarım bu hatadan dönülür, mübaşirlerimiz de genel idare hizmetler sınıfına alınır" dedi.

HAKİM: YARGIÇLAR VE SAVCILAR ÖZGÜR BİÇİMDE?

Mesleki eleştiri de yapan hakim Köse, " Türkiye'de 14 bini aşkın yargıç ve Cumhuriyet Savcısının binlercesi bugün Adalet Bakanlığı'nda maalesef yargıçlık dışında işler yapıyor. Yargıç, yargıçlık yapsın. Genel müdür yardımcılığı yapmasın. Daire başkanlığı yapmasın. Teknik işler daire başkanlığında yargıcın, savcının ne işi var? O işleri o işten anlayanlar yapsın. Yargıç ve savcılar da bu ülkede bağımsız ve özgür biçimde yargıçlık ve savcılık yapsın" diye konuştu.

"MESLEKTAŞ AYRIMI YAPILMIŞTIR"

Mübaşirler adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Adalet Sarayı mübaşiri Mehmet Özger ise, "Aynı unvanla Milli Savunma Bakanlığı ve Yargıtay bünyesinde görev yapan meslektaşlarımız 21 Mart 2012 tarihinde Genel İdare Hizmetler sınıfına geçirilmiştir. Adalet Bakanlığı bünyesindeki mübaşirler yardımcı hizmetler sınıfında bırakılmıştır. Aynı ünvanla görev yapan iki meslektaş arasında seninki benimki ayrımı yapılmıştır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adalet Sarayı Önünde Mübaşir Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement