Adalet ve Merhamet" Temalı Kısa Film Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Adalet ve Merhamet" Temalı Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Bizim sanatımız, eşyayı hakiki kılma çabası değildir, bizim sanatımız, eşyadaki faniliği ve baki olanın ne olduğunu anlatma gayretidir.

08.05.2016 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Bizim sanatımız, eşyayı hakiki kılma çabası değildir, bizim sanatımız, eşyadaki faniliği ve baki olanın ne olduğunu anlatma gayretidir." dedi.

Bakan Ünal, Çekmeköy Belediyesince Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen "Adalet ve Merhamet" Temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ndeki konuşmasında, şair Nuri Pakdil'in "Gel anne ol, çünkü anne bir çocuktan bir Kudüs yapar" dizesini hatırlatarak, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Bir annenin bir çocuktan Kudüs yapmasının aynı zamanda Medine, İstanbul yapması anlamına geldiğini belirten Ünal, "Bizim medeniyet tasavvurumuzun, idrakimizin şehre yansıması, o Yesrib'in Medine olması, ilahi kudretle çamurun Adem olması, bizim inancımız, tasavvurumuz, hayata dair algımız, hafızamız, kimliğimiz, hasılı bizi biz yapan her şeydir çünkü şehir bizim için, bizim yaşam biçimimizin, bizim emniyette olduğumuz, merhametin, adaletin, vicdanın, iyiliğin tecessüm ettiği yerdir." ifadelerini kullandı.

Çekmeköy Belediyesinin kısa film yarışmasının Kültür ve Turizm Bakanlığı için de önemli olduğunu kaydeden Ünal, sinema sanatının önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Sanatı, kimliğimiz, tasavvurumuz ve tahayyülümüzle yeniden kavrayacağımız ve 'Biz kimiz?' sorusunun cevabını bulacağımız temel alanlardan bir tanesi sinemanın dilidir. Sinemanın dili, bizim kim olduğumuzu anlatabileceğimiz en temel alanlardan bir tanesi, çünkü insan aslında eşyanın kendine çarpmasıyla eşyayı nasıl anladığını, yorumladığını, eşya ile nasıl ile ilişki kurduğunu sanatla anlatır. Sanatın estetiğiyle stilize ederek, yeni bir dille anlatır. İnsan sanatla kendisini ifade eder. Bizim sanatımız, eşyayı hakiki kılma çabası değildir, bizim sanatımız, eşyadaki faniliği ve baki olanın ne olduğunu anlatma gayretidir."

Ünal, dünyanın her zamankinden daha çok merhamete, iyiliğe ve adalete ihtiyacı olduğunu aktararak, "İnsanlığın kalbinde muhafaza etmesi gereken en temel şey; cesaret, merhamet ve iyiliktir. İşte bugün Türkiye, insanlığın son adası olarak, bunu gerçekleştiriyor ve bu topraklar bize yeniden insanı, insana ait olanı hatırlatıyor. Sinemanın diliyle de bunu çocuklarımıza da hatırlatıyor ve tevarüs etmesi için bu dili kullanıyoruz. Bu sebeple, organizasyonda emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Temurci: "Merhamet, ümmetin ümidi olmak demektir"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de Çekmeköy Belediyesinin değerli bir çalışmaya imza attığını dile getirdi.

Merhamet kelimesinin sözlükte "acımak" olarak tarif edildiğini hatırlatan Temurci, "Ben merhameti acımak olarak görmüyorum. Merhamet, sorumluluk sahibi olmak, merhamet, duyduğumuzda kalkıp koşmamız, ümmetin ümidi olmak demektir, onun için merhamet adaleti de içine alacak çok geniş bir kavramdır." dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise adalet ve merhametin, insanı insan yapan en yüce değer olduğunu, Hz. Muhammet'in en başta gelen özelliklerinin adalet ve merhamet olduğunu belirtti.

Poyraz, adalet ve merhametin kainatın yaratılışındaki en önemli sır olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"En tehlikeli insanlar, adalet ve merhamet duygularını kendilerine şiar etmeyenlerdir. Adalet ve merhamet duygusunu esas almayan sistemlerle yönetilen ülkeler perişandır, hüsrandadır. Yaşanabilir bir dünya için bu iki duygunun tüm insanlarda yaşamanın gayesi olmasın diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazlumlar için umut olduğunu aktaran Poyraz, şunları söyledi:

"Yavrusunu kaybeden anne, sürüsünü kaybeden çoban, çadır kentlerde hayat mücadelesi veren yetim çocuklar, kurtuluşlarını sizin muvaffakayetinizde gördüklerinde, her namazlarının sonunda ettikleri dualara sizleri de ekliyorlar. Alimler, 'İktidarı bütün ümmetin hürriyetine vesile olacak kadar uzun olsun ya Rab' diye dua ediyor. Dünyanın farklı bölgelerinde, ulemalar bir araya geldiklerinde, içtimalarında adınız geçtiğinde, salon dalgalanıyor, 'ümmetin adamı' diyorlar. Maddi planda Türkiye'nin çehresini değiştirdiniz. Dünya Müslümanlarına, hatta ve hatta Müslüman olmayıp insanlıktan adalet ve merhamet bekleyenlerin de ümidi oldunuz. Bütün bunlar olurken dahili ve hariçten gelen kuşatıcı, yok edici saldırılara maruz kaldınız. Fakat AK Parti, bütün mazlumların umudu, ezilenlerin karargahı oldu. 'AK Parti düşerse alemi İslam düşer' dediniz, küresel eşkıyaya teslim olmadınız. Sayın Cumhurbaşkanım, derdiniz derdimiz, yolunuz yolumuzdur. Amacımız, bir parça da olsa yükünüzü omuzlarımıza alabilmektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet ve Merhamet' Temalı Kısa Film Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement