Adana 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı - Son Dakika
Yerel

Adana 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana Valisi Mustafa Büyük, 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalına ilişkin "Bize ait değerlerle ve yollarla, yöntemlerle bu eğlenmeyi de yapabilmemiz gerekir. Birlikte hareket edebilmeyi gerçekleştirdiğimiz zaman mutlaka çok daha mutlu ve başarılı olacağız" dedi.

03.04.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Mustafa Büyük, 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalına ilişkin "Bize ait değerlerle ve yollarla, yöntemlerle bu eğlenmeyi de yapabilmemiz gerekir. Birlikte hareket edebilmeyi gerçekleştirdiğimiz zaman mutlaka çok daha mutlu ve başarılı olacağız" dedi.

Büyük, karnavalın tanıtımı dolayısıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısında, İstanbul Adliyesi'nde terörist saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile bugün yaşamını yitiren sanatçı Kayahan için Türk milletine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.

Adana'ya geldiğinden beri sık sık konu edinen, gelmeden önce de basında gördüğü karnavalın başarılı bir şekilde geçmesi için hep beraber çalışmaya başladıklarını ifade eden Büyük, çok olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydetti.

Kamu kurumlarının desteği olmasına rağmen karnavalın sivil bir inisiyatif tarafından gerçekleştirildiğine dikkati çeken Büyük, şunları söyledi:

"Toplumun tümünü kucaklayan bize ait metotlarla sanat yollarıyla yöntemlerle tanıtmayı, sanatı ve eğlenmeyi yapabildiğimiz bir etkinlik gözüküyor. İsminden dolayı başka çağrışımlar oluşturuyor belki ama ben başlangıcından beri komiteden rica ettiğim bir konu; marjinalliklerden uzak, toplumun her kesimini kucaklayan ve hepimizin birlikte bu şehri güzelleştirme, tanıtma ve toplumumuzu mutlu etme adına ortak hareket edebileceğimiz bir karnavalın gerçekleşmesi dileğiydi. Gördüğüm kadarıyla bu titizlikle sürdürülüyor. Bize ait değerlerle ve yollarla, yöntemlerle bu eğlenmeyi de yapabilmemiz gerekir. Birlikte hareket edebilmeyi gerçekleştirdiğimiz zaman mutlaka çok daha mutlu ve başarılı olacağız."

Kurumlar olarak bu şehrin ne kadar güvenli bir şehir olduğunu, eğitimden sağlığa her alanda birlikte hareket edip çok olumlu başarılı şeyleri gerçekleştirdiklerini gösterme fırsatı da oluştuğunu belirten Büyük, şöyle devam etti:

"Sanat camiasının, basın yayın camiasının tamamının bu konudaki desteği, ilgisi, birlikte hareket etme durumu ayrıca mutlu ediyor. Bana göre güzel bir fotoğraf veriyoruz. Adana nisanda çok güzel oluyor. Ben de ilk nisanı bu sene yaşıyorum ama Adana'nın her mevsimi güzel ama nisanda bir başka güzel oluyor. Bu karnavalla çok daha güzelleşiyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de festival komitesi ne talep ettiyse tereddütsüz yerine getirdiklerini söyledi.

Karnavalın tüm faaliyetlerini ellerinden geldiğince desteklediklerini ifade eden Sözlü, karnavalın, önce Adana dışında Çukurova'da, devamında Türkiye ve turunçgillerin çiçek açtığı her yerde, dünyaca ünlü, bilinen, tanınan bir karnaval olacağını ümit ettiğini kaydetti.

Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Günler öncesinde Adana'da dolaşırken bu karnaval için kente gelen, başka şehirlerden dostlarını Adana'ya getiren insanları görünce doğru yolda olduğumuzu gördüm. Bundan sonra da her türlü tereddütten uzak bu karnavalı öne çıkarma noktasında ne gerekiyorsa elimizden geleni ortaya koyacağız. Adana'yı portakal çiçeğinin konu edindiği bir karnavalla öne çıkarırsak tabi ki Adana'nın Türkiye'deki algısı da çok farklı bir yere taşınacak."

"Nisan'da Adana'da" Komitesi başkanı Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt da 2,5 yıl önce yola çıktıklarında amaçlarının bir karnaval değil, portakal çiçeğinin yoğun olarak kokusunun duyulduğu nisan ayında insanların Adana'ya gelmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Organize ettikleri Türkiye'nin ilk ve tek karnavalında halk oyunları, tango gösterisi, yoga ve mehter takımı gibi 190 ayrı etkinlik gerçekleşeceğini belirten Bozkurt, 2,5 yıl içinde internet hariç 30 milyon liralık bir reklam potansiyeline ulaşıldığını, buna karşı bugüne kadar harcadıkları paranın 1 milyon liraya bile ulaşmadığını dile getirdi.

Bozkurt, "Biz birlikte eğlenebilmeyi başardığımız zaman gerçekten medeniyeti yaratacağız diye düşünüyorum. Toplumlar ortak paydada buluşup biri diğerini ötekileştirmeden aynı ortamda eğlenebildiği sürece daha medeni hale geleceklerdir. İşte bu karnaval hepimizin birlikte eğlenmesi ve mutlu olmasını amaçlıyor" diye konuştu.

Karnaval tartışması

Toplantının ardından bir gazetecinin, "Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın toplantıya katılmadığını, bir sivil toplum örgütünün de karnavalın Hristiyanlara ait olduğu yönünde açıklama yaptığını" belirtmesi üzerine Vali Büyük, Çelikcan'ın il dışında olduğunu, yardımcısının salonda bulunduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü de, "Adana'da böyle bir tartışma yok. Burada sorulacak soru değil. Mahmut beyin de muhakkak bir mazereti vardır" diye cevap verdi. Bazı katılımcılar da gazeteciye tepki gösterdi.

Toplantıya Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gazeteci Ayşe Arman da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement