Adana 5 Yaşındaki Cumali'nin Yanarak Öldüğü Evin Sahibi Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Adana 5 Yaşındaki Cumali'nin Yanarak Öldüğü Evin Sahibi Yargılanıyor

Adana 5 Yaşındaki Cumali\'nin Yanarak Öldüğü Evin Sahibi Yargılanıyor

5 yaşındaki Cumali'nin yanarak öldüğü evin sahibi yargılanıyorADANA'da 5 yaşındaki Cumali Karahan'ın yaşamını yitirdiği yangında evin sahibi 42 yaşındaki Evren Baştekin taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

26.05.2016 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 yaşındaki Cumali'nin yanarak öldüğü evin sahibi yargılanıyor

ADANA'da 5 yaşındaki Cumali Karahan'ın yaşamını yitirdiği yangında evin sahibi 42 yaşındaki Evren Baştekin taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Olay, 16 Şubat'ta merkez Çukurova İlçesi'nin Belediyeevleri Mahallesi'nde Mennan ve Hüsne Karahan çiftinin kiracı olarak oturdukları evde meydana geldi. İddiaya göre, çiftin çocukları Cumali Karahan, oturma odasındaki bilgisayarda oynamak için fişini prize taktı. Bu sırada bilgisayarda patlama meydana gelirken evde yangın çıktı. Hüsne Karahan, odaya girip 8 yaşındaki kızı Betül'ü dışarı çıkardı. Daha sonra tekrar odaya dönen Hüsne Karahan, alevlerin arasında kalan oğlu Cumali'yi kurtarmaya çalıştı. Duman ve alevlerden etkilenen anne dışarı çıkıp komşulardan yardım istedi. Eve gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü. Odada yapılan aramada talihsiz çocuğun cesedi bulundu.

'EVLE KAYINPEDERİM İLGİLENİYOR'

Evin sahibi kadın Evren Baştekin hakkında elektrik tesisatının düzenli bakım ve onarımını yaptırmadığı ve yenilemediği gerekçesiyle taksirle ölüme neden olma suçundan Adana 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Tutuksuz sanık Evren Baştekin, evi yıllar önce kayınpederinin hediye ettiğini belirterek, "Evi ben kullanmıyordum ancak tapusu benim üzerime. Evde kayınpederim otururdu, çıktığında da evi kiraya verdi. Böyle şeyleri düşünmediğim için kontratı ben imzaladım. Evin her şeyi ile kayınpederim ilgileniyordu" diye savunma yaptı.

Mahkeme hakimi olayın meydana geldiği evde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana 5 Yaşındaki Cumali'nin Yanarak Öldüğü Evin Sahibi Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement