Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi Avrupalı Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi Avrupalı Öğrencileri Ağırladı

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi Avrupalı Öğrencileri Ağırladı

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi, ‘Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi’ kapsamında 32 Avrupalı öğrenci ve öğretmen grubunu ağırladı.

12.06.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi, 'Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi' kapsamında 32 Avrupalı öğrenci ve öğretmen grubunu ağırladı.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen projenin final toplantısı kapsamında Fransa'dan 13, Polonya'dan 4, İtalya'dan 6, Macaristan'dan 8 ve Almanya'dan bir koordinatör öğretmen olmak üzere 32 misafir ve ev sahibi okuldan da 18 kişi olmak üzere, toplamda 50 kişiden Comenius çalışma ekibi oluşturuldu. Oluşturulan ekip projenin amacına uygun olarak başta Adana'nın Misis bölgesinde bulunan tarihi yerleri ziyaret ederek burada ki arkeolojik çalışmalara katıldı. Daha sonra ise Gaziantep, Nevşehir, Tarsus ve Cennet-Cehennem gibi roma kalıntılarının bulunduğu tarihi müze ve ören yerlerine kültürel ziyaretlerde bulundu.

Projenin koordinatörü İngilizce öğretmeni Hatice Çağlar; projenin amacının farklı ülke öğrencilerinin kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Bu projeyle gençlerin gözünden Avrupa'daki kültürlerin tanınması sağlanmakta ayrıca farklı ülkelerdeki gençlerin, birbirlerini tanımaları, anlamaları, farklı ve ortak yönlerini birbirleriyle paylaşmalarına olanak tanınmaktadır" dedi.

Yabancı öğrencilerin, 'Farklılıklar içinde birlik' temasına uygun olarak, okul içinde ve dışında gerçekleştirilen çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere katıldıklarını da anlatan Çağlar, "Öğrencilerimiz ayrıca diğer ortak ülkelerin hazırladıkları tüm interaktif etkinlik ve faaliyetlere de katılmışlardır" diye konuştu.

Çağlar, Türkiye ile birlikte altı farklı ülkeden katılım sağlayan ülke öğrencilerinin İngilizce ve Almanca konuşarak pratik yapma imkanı bulduklarını da anlatarak, şunları söyledi:

"Öğrenciler, birbirlerine de kendi dillerinden birçok kelime ve cümle öğreterek yabancı dil alanında oldukça verimli bir dil alışverişinde bulunmuşlardır. Öğrencilerimizin kendi yaşıtları olan Avrupalı gençlerle iletişim kurmaları, Avrupa'daki farklı ülkelerin kültürlerini tanımaları, kendi kültürlerini onlara anlatmaları, bunun için bir yabancı dili konuşma gerekliliğini anlamaları, onların kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlamıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla ekip olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Çağlar, 2012-2014 yıllarını kapsayan projenin iki yıldır başarılı bir şekilde sürdüğünü; proje hareketliliğinin final faaliyetinin Adana'da gerçekleştirildiğini hatırlatarak ev sahipliğine heyecanla hazırlandıklarını ve sonuçtan memnun kaldıklarını söyledi. Çağlar, "Türk misafirperverliğini en iyi şekilde gösterdiğimize inanıyoruz. Konuklar ülkemizden memnun ayrıldılar" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi Avrupalı Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement