"İncirlik, Afganistan'a Gönderilen Kargolar İçin Kullanılıyor" - Son Dakika
Güncel

"İncirlik, Afganistan'a Gönderilen Kargolar İçin Kullanılıyor"

"İncirlik, Afganistan\'a Gönderilen Kargolar İçin Kullanılıyor"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Adana'daki İncirlik Üssünün Afganistan'a gönderilen kargolar için kullanıldığını söyledi.

04.12.2014 17:41  Güncelleme: 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Adana'daki İncirlik Üssü'nün Afganistan'a gönderilen kargolar için kullanıldığını söyledi.

Büyükelçisi John R. Bass, beraberindeki Adana Konsolosu John L. Espinoza ile birlikte İncirlik Hava Üssü içindeki ABD Hava Kuvvetleri 39'ncu Kanat Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu. Büyükelçi incelemelerin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Adana'ya 20 yıl önce geldiğini söyleyen John R. Bass, İncirlik'in IŞİD'e karşı hava saldırısında kullanılıp kullanılamayacağının sorulması üzerine, "Burada bulunmamın nedenlerinden biri konsolosluğumuzu ziyaret etmek. Aynı zamanda İncirlik'te bulunan hava kuvvetlerimizi ziyaret etmek. Orası bizim için gerçekten çok önemli bir yer. Afganistan'a gönderilmekte olan kargomuz için büyük bir hizmet vermekte. Biz bu tesisi kullanırken Adana Valiliği'ne, Adana halkına bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin Suriyeli göçmenlere verdiği destekten memnuniyet duyduklarını belirten Büyükelçisi John R. Bass şöyle devam etti:

"Çok uzun zamandır dostuz. Her ne zaman birlikte faaliyet gösterirsek güçlü kalacağımıza inanıyorum. Bu nedenle Suriye'deki durumu kendi aramızda tartışıyor ve bunu nasıl düzeltebileceğimizi bulmak için çaba sarf ediyoruz. Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı yardımdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bunun sayesinde biz de Suriye içinde ve başka ülkelerdeki Suriyelilere yardımlarımızı yoğunlaştırıyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Türkiye'nin Suriyeliler konusunda mali külfeti yalnız çektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Özellikle son gelişmelerde ABD, Suriyeli mültecilere sıcak bakıyor ama Türkiye bu insanların mali külfetini neredeyse tek başına çekiyor. Bu meseleye insani bir cepheden bakıyoruz. Mali bölümünü ön plana çıkarmak niyetinde değilim. Türkiye'nin kısıtlı imkanlarıyla ABD gibi devasa bütçesi olan bir ülkeden daha fazla fedakarlığı var. Bunların daha iyi bir zemine ulaşması için ABD siyasetinin buna katkı koymasını isteriz."

Hüseyin Sözlü, John R. Bass'a aralarında kurt heykelinin de bulunduğu 4 ayrı hediye verdi. Bass da Sözlü'ye metal bir vazo hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'İncirlik, Afganistan'a Gönderilen Kargolar İçin Kullanılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement