Adana Aski Başantrenörü Artun Açıklaması - Son Dakika
Spor

Adana Aski Başantrenörü Artun Açıklaması

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Adana ASKİ'nin başantrenörü Kaan Artun, gelecek sezon mücadeleci bir takım oluşturmayı amaçladıklarını bildirdi.

13.05.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Adana ASKİ'nin başantrenörü Kaan Artun, gelecek sezon mücadeleci bir takım oluşturmayı amaçladıklarını bildirdi.

Artun, yazılı açıklamasında, basketbolda antrenör kadar oyuncuların da önemli olduğunu belirtti.

Ligin ilk devresinde sadece iki galibiyet alabildiklerini anımsatan Artun, şunları kaydetti:

"Daha sonra sağ olsunlar yöneticilerimiz bana tam destek vererek, inançlarını ortaya koydular. Neredeyse yeniden bir kurgu yapmak zorunda kaldık, önemli değişikliklere gittik. İkinci devrede ligdeki 13 maçımızın 7'sini kazanarak toplamda 9 galibiyetle ligde kalmayı başardık. Ligde kalmayı ben başarı olarak tanımlayamıyorum. Bunu kendime yakıştırmıyorum. Zararın neresinden dönsek kardır diyerek bakıyoruz. En azından ligdeki varlığımızı devam ettirdik ki bu çok önemliydi. Önümüzdeki yıl inşallah daha iyi işler yapacağız."

Üçüncü sezon da aynı takımda çalışacak olmasının sonuçları ve yeni dönemdeki hedefleriyle ilgili de değerlendirme yapan Artun, şu ifadeleri kullandı:

"Oyuncuyla koç arasındaki bağ, birlikte çalışma süresi uzadıkça kuvvetleniyor. Bir antrenör her yıl yeni bir takım kurmak zorunda kalıyorsa aslında işini de şansa bırakıyor demektir. Takım kimyası kısa sürede tutmayabilir, oyuncuyla antrenör arasındaki bağ kısa sürede oluşmayabilir. Herkes birbirini sevecek ve iyi elektrik alacak diye bir şey yok. Belli bir sistemi belirlemiş ve burası için varını yoğunu ortaya koyacak oyuncularımız var. Bunun üzerine doğru, nokta transferler yaparsak çok daha güzel bir sezon geçireceğimize ve insanlara çok daha keyifli bir basketbol seyrettireceğimize inanıyorum. Önümüzdeki yıl ayaklarını yere daha sağlam basan, çok savaşan ve insanlar izlediğinde 'Helal olsun, ne kadar güzel mücadele ettiler' dedirtebilen bir takım kurmak istiyoruz. Ligde ilk sekize girmek ve play-off'u zorlamak istiyoruz. Ana hedeflerden biri bu olacak. Geçen sezon başında kurduğumuz oranda yüksek profilli bir takım kurmayacağız açıkçası. Daha takım havasını yansıtabilecek, agresif ve savaşan bir takım oluşturacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Adana Aski Başantrenörü Artun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement