Adana Atatürk'ün Adana'ya Gelişi Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Adana Atatürk'ün Adana'ya Gelişi Törenle Kutlandı

Atatürk'ün Adana'ya gelişi törenle kutlandıBÜYÜK Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94'üncü yıldönümü törenle kutlandı.

15.03.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ün Adana'ya gelişi törenle kutlandı

BÜYÜK Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94'üncü yıldönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Adana'ya gelişi dolayısıyla merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'ndaki törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile milletvekilleri, gaziler, bürokratlar, asker, polis ve öğrenciler katıldı.

TREN KARŞILANDI

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından törene katılanlar, Atatürk Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na dek yürüdü. Protokol üyeleri, Adana Tren Garı'nda Atatürk'ün Adana'ya trenle gelişinin canlandırıldığı törene katıldı. Atatürk fotoğrafları ve bayraklarla süslenen trenden inen bir gazi, Türk bayrağını öperek Vali Demirtaş'a sundu. Vali Demirtaş da bayrağı öperek teslim aldı.

SÖZLÜ KONUŞTU

Adana Garı önündeki törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık planlarını Adana'da yapmış, Kurtuluş Mücadelesi öncesi ve sonrasında 9 kez kente gelerek Türk vatanının kurtuluş meşalesini Adana'dan yakmış, bunu da 'Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur' diye belirtmiştir. Övünç duyuyoruz" dedi.

Adana Atatürk\'ün Adana\'ya Gelişi Törenle Kutlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Atatürk'ün Adana'ya Gelişi Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement