Adana Boğazında Bez Unutulan Çocuğa 50 Bin Tazminat - Son Dakika
Güncel

Adana Boğazında Bez Unutulan Çocuğa 50 Bin Tazminat

Adana Boğazında Bez Unutulan Çocuğa 50 Bin Tazminat

Boğazında bez unutulan çocuğa 50 bin tazminat Adana'da, bademcik ameliyatı olan 10 yaşındaki Sevim Alır'ın boğazında bir metre uzunluğunda tampon bezi unutulmasının ardından aile, Sağlık Bakanlığı'na açtığı davada 50 Bin TL manevi tazminat kazandı.

24.03.2015 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğazında bez unutulan çocuğa 50 bin tazminat

Adana'da, bademcik ameliyatı olan 10 yaşındaki Sevim Alır'ın boğazında bir metre uzunluğunda tampon bezi unutulmasının ardından aile, Sağlık Bakanlığı'na açtığı davada 50 Bin TL manevi tazminat kazandı.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan 46 yaşındaki Tahir Alır, kızı Sevim'i boğazından rahatsız olması nedeniyle Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kulak Burun Boğaz Servisi'nde ameliyatla bademciği alınan Sevim Alır, "Bir hafta içerisinde iyileşir" denilerek taburcu edildi. Ancak, iyileşmeyip, her gün kötüleşen, boğazında bir şey olduğunu sanan Alır, bu süreçte başka doktorlara da götürüldü. Yapılan kontrollerde aileye çocuğun boğazında iltihap olduğu söylendi. Sevim Alır, ameliyattan 7 gün sonra, kardeşinin ağzını silmek istediği sırada bez parçası parmağına takıldı. 2 santim eninde bir metre uzunluğundaki bezi çıkartıp, şeffaf poşetin içine koyan aile, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.

CEZA ALDI

Ameliyatı yapan Dr. Ali A. hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Suçlamayı kabul etmeyen Dr. Ali A.'yı Mahkeme, 'görevi ihmal' suçundan 2.5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

AİLE TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Sevim Alır'ın ailesi daha sonra avukatları aracılığıyla Sağılık Bakanlığı aleyhine Adana 2'inci İdare Mahkemesi'ne 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Yargılama sonucunda verilen kararda "İdarenin hizmet kusurunun bulunduğunun açık olduğu, kusur sonrasında çocuğun nefes alamayarak ölüm tehlikesi atlatması sonucu davacıların ağır bir elem ve üzüntü duymuş oldukları anlaşılmış olup, Sevim Alır için 25 bin TL, anne Nergiz Alır için 12 bin 500 TL ve baba Tahir Alır için 12 bin 500 TL olarak talep ettikleri manevi tazminatın yasal faizi ile birlikte davacılara ödenmesi gerekmektedir" denildi.

'PARAYI ÇOCUKLARIM İÇİN KULLANACAĞIM'

Avukatının aramasıyla davayı kazandığını öğrenen baba Tahir Alır, "Kızım ameliyatın ardından çok zor günler geçirdi. Durumu fark etmeseydik belki de kızım ölecekti. Geçirdiğim bir iş kazası nedeniyle de çalışamıyorum. Kazandığımız parayı çocuklarımın eğitimi ve masrafları için harcayacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Boğazında Bez Unutulan Çocuğa 50 Bin Tazminat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement