Adana BTÜ'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Adana BTÜ'de 23 Nisan Coşkusu

Adana BTÜ\'de 23 Nisan Coşkusu

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında tören düzenlendi.

22.04.2014 12:59  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (Adana BTÜ) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında tören düzenlendi. Törende Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, koltuğunu Şengül-Kenan Şenbayrak İlkokulu 3-A sınıfı öğrencisi Arda Çınar Candar'a devretti.

Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversiteye rektörlüğün makam arabasıyla gelen temsili rektör Arda Çınar Candar'ı çiçeklerle karşıladı. Candar'ın, Prof. Dr. Ersoy'a getirdiği hediyeleri takdim etmesinin ardından makamın temsili devri için rektörlük makamına geçildi.

Rektörlük makamına oturan Arda Çınar Candar, ilk olarak günün anlamını ifade eden konuşmasını yaptı. Candar konuşmasında, "Bizlere dünyada ilk ve tek çocuk bayramını hediye eden Ulu Önder Atatürk'e teşekkür ediyor, tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bu makamda oturmak benim için onur verici" ifadelerini kullandı. Arda Çınar Candar, Prof. Dr. Adem Ersoy'a üniversite hakkında sorular sorarak, açılacak bölümler ve üniversitenin olanakları hakkında bilgi aldı.

Temsili Rektör Arda Çınar Caner'in sorularını içtenlikle yanıtlayan Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili konuştu. Prof. Dr. Ersoy, " Milli Egemenliğimizin sembolü ve tüm çocuklarımızın bayramı olan "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı en içten dileklerimle kutluyorum. Çocuklarımız, hepimizin geleceği, vatanımızın teminatıdır. Onlara; din, dil, ırk ayrımının olmadığı, huzur ve barış içerisinde bir dünya bırakmak hepimizin görevidir" şeklinde konuştu. Üniversite ile ilgili soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Ersoy, "Üç bölüme öğrenci alarak eğitim-öğretime başladık. Tüm öğrencilerimize burs sağladık. Önümüzdeki yılda da 11 bölüme öğrenci alacağız. Ayrıca İngilitere Leeds Metropolitan Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma neticesinde açacağımız İnşaat Mühendisliği ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümlerinde öğrencilerimiz ilk üç yılı üniversitemizde, son yılı İngiltere'de okuyarak, tüm dünyada geçerli sayılan bir diplomaya sahip olacaklar. Öğrencilerimize iyi bir gelecek sağlamak adına çalışıyoruz. Bunun yanında Adana'nın sorunlarıyla da yakından ilgileniyoruz. Sürekli Eğitim Merkezimizde verdiğimiz eğitimlerle yüzlerce kişiyi iş sahibi yaptık. Üniversitemiz, dünya çapında bilinen bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Adem Ersoy, temsili rektör Arda Caner'e dizüstü bilgisayar hediye ederek bayramını kutladı.

Törende Adana BTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Nezihat Yurt, Şengül-Kenan Şenbayrak İlkokulu Müdürü Cavidan Gülnar Çeliğ, öğretmenler Ebru Sun ve Gülcan Bulağ ile temsili rektörün annesi Zerrin Candar ve babası Hasan Yüksel Candar hazır bulundular. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana BTÜ'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement