Adana - Ceyhan'da Öğrencilerin Servis Eylemi - Son Dakika
Güncel

Adana - Ceyhan'da Öğrencilerin Servis Eylemi

Adana - Ceyhan\'da Öğrencilerin Servis Eylemi

Ceyhan'da öğrencilerin servis eylemiADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde taşımalı eğitim sisteminin kaldırılmasının ardından ücretli servisle okullara gitmek zorunda kalan öğrenci ve aileleri yol kapatıp eylem yaptı.

20.09.2016 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceyhan'da öğrencilerin servis eylemi

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde taşımalı eğitim sisteminin kaldırılmasının ardından ücretli servisle okullara gitmek zorunda kalan öğrenci ve aileleri yol kapatıp eylem yaptı.

Yeni Büyükşehir Yayası ile Ceyhan'a bağlanan yaklaşık 44 köyde taşımalı eğitim sisteminin kooperatiflere devredilmesi ile ücretli taşımalı sisteme geçilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Öğrenci velileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak eski düzene dönülmesi gerektiğini, maddi durumlarının yeterli olmadığı için çocuklarını okula gönderemediklerini belirtti. Ancak sorunun çözülmemesi üzerine öğrenciler ile aileleri Yumurtalık- Botaş karayoluna kapattı. Mahalle sakinlerinden 4 çocuk babası Bekir Koyuncu (46) taşımalı sistemin kaldırılmasıyla büyük sorun yaşadıklarını belirterek, "Milli Eğitime gereli başvuruları yaptık ancak yapabileceğimiz bir şey yok başınızın çaresine bakın dediler. Çocuğumu okula göndermem dediğimde ise suç işlemiş sayılırsın dediler. Taşıma ücretleri ve yemek masrafları her çocuk için 300 lirayı geçmekte. Ben asgari ücretle çalışan bir babayım 4 çocuğumun eğitim masraflarını nasıl karşılamamı bekliyorlar"dedi. Diğer veliler Zeki Gül ile Derya Soner de benzer sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Bir süre çocuklarıyla yolu kapatan veliler, jandarma uyarısı ile eylemlerine son verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana - Ceyhan'da Öğrencilerin Servis Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement