Adana Cumhuiyet Başsavcısı Ali Yeldan'dan Yeni Adli Yıl Mesajı - Son Dakika
Yerel

Adana Cumhuiyet Başsavcısı Ali Yeldan'dan Yeni Adli Yıl Mesajı

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 2015-2016 adli yılının, her türlü şiddetin son bulduğu, tüm hak ve özgürlüklerin hayata geçirildiği, barış içinde hukukun vuku bulduğu bir yıl olması temennisinde bulundu.

01.09.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 2015-2016 adli yılının, her türlü şiddetin son bulduğu, tüm hak ve özgürlüklerin hayata geçirildiği, barış içinde hukukun vuku bulduğu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Yeldan, yeni adli yılı açılışı nedeniyle yayımladığı mesajında, toplumların devlet kurma talebinin adalete bağlı olarak geliştiğini belirterek, "Adalet; toplum, devlet ve birey arasında en temel ve en gerçekçi bağdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, bu durumu 'İstiklal, istikbal, hürriyet; her şey adaletle kaimdir' sözleriyle ifade etmiştir" dedi.

Son günlerde artan terör saldırılarının ülkenin milli birlik ve beraberliğini bozamayacağına dikkat çeken Başsavcı Ali Yeldan, "Özellikle son zamanlarda terör örgütlerinin, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemlerini arttırdıkları gözlemlenmektedir. Şu iyice bilinmelidir ki; terörü ve terörün kirli yöntemlerini kullananlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, ülkesine ve milletine yönelik tüm tehlikeleri bertaraf ederek halkımızın huzur ve güvenliği her ne pahasına olursa olsun koruyacak, hukuk kuralları hakim kılınarak kamu düzeni ve güvenliği sağlanacaktır. Özellikle terör örgütleri kendi amaçlarına ulaşmak için ilimizde çocukları ön plana sürmekte, onları istismar ettikleri gözlenmektedir. Bu bağlamda, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili ilimizde, bölücü ve radikal dinci terör örgütleriyle bağlantılı, örgüt adına eylemlere katılan toplam 172 şüpheli yakalanmış, bunlardan 42'si tutuklanmış, 80 kişi ise adli kontrol altına alınmıştır. Bu durum karşısında tüm anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmaları, onların geleceği, kendi ikballeri için hiç çekinmeden teröre karşı çıkmalı, eli kanlı örgüte karşı dikkatli davranmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Adana'da kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli çalışmalar yaptıklarını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, bölge halkına daha hızlı hizmet sunmak, daha verimli çalışmak ve yargının iş yükünü azaltmak amacıyla çeşitli projeler hazırladıklarını belirtti. Yeldan, bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki hükümlü ve eski hükümlülerin topluma kazandırılması, istihdam sağlanması, sosyal faaliyette bulunmalarını sağlamak, eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında rehabilite edilmelerine yardımcı olmak amacıyla birçok örnek çalışma ve faaliyetler yapıldığını kaydetti. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi birçok kamu kurum ve kuruluşuyla koordineli çalışmalar yapıldığını bildiren Başsavcı Ali Yeldan, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda hükümlüler korosu oluşturduk. Ayrıca, ihtiyaç sahibi hükümlü ve yakınlarına elektrikli bisiklet dağıtımı yaptık. Haklarında kamuya ücretsiz olarak çalışma cezaları verilen hükümlüleri, kentteki okulların, camilerin boya-badana ile çevre düzenlemeleri, tamir, tadilat ve temizlik işlerinde görevlendirerek cezalarını topluma hizmetle çekmelerini sağlıyoruz. Bu çalışmalarımız daha da büyüyerek yeni adli yılda devam edeceğini vurgulamak istiyorum."

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda da onlarca iş dalında hükümlülere eğitim verilerek meslek sahibi yapıldığını ve tarımdan sanayi ürünlerine, el işinden sanatsal çalışmalara birçok dalda üretim gerçekleştirildiğini kaydetti. Hükümlülerin, 'Kanatlı Kozalak' adıyla yaptıkları kuş figürlerinin, kısa sürede bölgenin simgeleri arasında yer aldığını aktaran Başsavcı Yeldan, ayrıca İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adını taşıyan cami inşaatında, açık cezaevindeki hükümlülerin gönüllü olarak görev aldığını vurguladı.

1.5 yılı aşkın süredir görev yaptığı Adana'da uyuşturucu mücadelede önemli yol kat ettiklerini belirten Başsavcı Ali Yeldan, yeni adli yılda da son dönemde hızla artan ve toplumun kanayan yarası haline gelen bu konuya yoğunlaşacaklarını belirtti. Yeldan şunları kaydetti:

"Kentimizde bu yılın ilk 8 ayında uyuşturucu ticareti suçundan bin 612 kişi hakkında işlem yapılmış, 663 kişi tutuklanmıştır. Operasyonlarda 2 ton 119 kilogram esrar maddesi, 74 kilo eroin ve çeşitli türlerde uyuşturucu hap ve maddeler ele geçirilmiştir. Yine 'Uyuşturucu madde kullanma' suçundan bin 909 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Son günlerde kullanımı artan sentetik uyuşturucu başta olmak üzere uyuşturucu kullanımını önlemek amacıyla bu konuda en bir merkez kurulmasına ilişkin çalışmalarımız da devam etmektedir."

Türkiye'nin 3'üncü büyük adliyesi konumunda projelendirilen yeni Adana Adalet Sarayı inşaatının da devam ettiğini bildiren Başsavcı Ali Yeldan, Yargıtay ile ilk derece mahkemeleri arasında kurulacak üst derece mahkemesi olan Bölge Adliye Mahkemesi binası inşaatında da sona yaklaşıldığını kaydetti. Yapımı devam eden iki adliye inşaatının yanı sıra, hali hazırda Adana Adliyesi olarak vatandaşlara 4 ayrı binada hizmet verdiklerini, adliyede 81 Cumhuriyet Savcısı ile 133 hakim ve bin 128 personelin görev yaptığını belirten Başsavcı Yeldan, mart ayında ana bina giriş katında faaliyete geçen Ön Büro ve Danışma Masası ile vatandaşların kapı kapı dolaşmadan tek bir birimden işlemlerini yapmalarını ve hızlı bir şekilde danışma hizmeti almalarını sağladıklarını bildirdi. Vatandaşların işlemlerinin önemli bir kısmını bu birimde yapabildiğine dikkat çeken Yeldan, her bir işlem süresinin ortalama 3 dakika olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Yeni adli yılda Adana Adliyesi olarak Adana'ya yakışır adalet hizmeti sunmak, adliyeyi, bölge ve ülkenin en saygın adliyeleri arasındaki yer almasını sağlamak için gayret göstereceklerini bildiren Yeldan, "Yeni adli yılın ülkemiz ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerken, yeni adli yılın yargının mevcut sorunlarının çözüldüğü, isabetli ve adil kararların verildiği, kararların toplumun her kesiminin vicdanında karşılık bulduğu, adalete olan inanç ve güvenin güçlendiği bir yıl olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Cumhuiyet Başsavcısı Ali Yeldan'dan Yeni Adli Yıl Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement