Adana'da "13 Kare Sanat Günleri"Ne Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

Adana'da "13 Kare Sanat Günleri"Ne Doğru

Sanat günlerinin 16'ncısı, 11 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

05.12.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği "13 Kare Sanat Günleri"nin 16'ncısı, 11-13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesinin yazılı açıklamasına göre, etkinlikte bu yıl tiyatro, resim, fotoğraf ve heykel atölyeleri, konser ve söyleşilerin yanı sıra, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) tarafından Altın Kamera Fotoğraf Yarışması sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, organizasyonun Adana'daki sanat kültürünün gelişimine katkı koyacağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"1995'te, fotoğraf çekimi için Kapadokya'ya giderken Pozantı yakınlarındaki trafik kazasında hayatlarını kaybeden sanatçı dostlarımıza Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Onların anılarını yaşatmanın, sanatçı dostları kadar bizim de görevimiz olduğuna inanıyorum. Bu bereketli topraklarda sanat adına, kültür adına yapılan tüm etkinliklerin destekçisiyiz. Halkımız, 13 Kare Sanat Festivali'ne davetlidir."

Festivalin doğuşu

Fotoğraf çekimi için Kapadokya'ya hareket eden AFAD üye ve kursiyerlerini taşıyan araç, 19 Kasım 1995'te Pozantı'da kamyonla çarpışmış, kazada yaşamını yitiren 13 kişi adına, 1999'da "13 Kare Fotoğraf Günleri" düzenlenmişti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Adana'da '13 Kare Sanat Günleri'Ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement