Adana'da 2 Gazeteciye Erdoğan'a Hakaret Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Adana'da 2 Gazeteciye Erdoğan'a Hakaret Suçlaması

Adana\'da 2 Gazeteciye Erdoğan\'a Hakaret Suçlaması

Adana'da gazeteci Abdullah Özyurt ile bir dönem muhabirlik yapan Aytekin Gezici'nin evinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter'da hakaret ettikleri iddiasıyla arama yapıldı.

18.03.2015 13:12  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da gazeteci Abdullah Özyurt ile bir dönem muhabirlik yapan Aytekin Gezici'nin evinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter'da hakaret ettikleri iddiasıyla arama yapıldı.

Haklarında gözaltı kararı bulunmayan Cihan Haber Ajansı Muhabiri Abdullah Özyurt ile halen Seyhan Belediyesi'nde çalışan eski gazeteci Aytekin Gezici, evlerindeki aramanın ardından avukatlarıyla birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yaptı.

Sabah erken saatlerde eve gelen polislerin arama yapıp bilgisayar ve cep telefonlarını aldığını belirten Abdullah Özyurt, "Paylaşımlarımızda hakaret olduğunu düşünmüyorum. Fikirlerimizi paylaştık. Üstelik kimsenin adını da yazmadım" dedi.

Twitter'daki hangi paylaşımları nedeniyle evinde arama yapıldığının kendisine söylenmediğini bildiren Aytekin Gezici ise, kimseye hakaret etmediğini savunurken, "Bu ülkede hadis paylaştığı için soruşturma açılan kişiler var" diye konuştu.

Gözaltına alınmayan gazeteciler, ifade vermeleri için Adana İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne çağrıldıklarını ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 2 Gazeteciye Erdoğan'a Hakaret Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement