Adana'da 20 Bin Kişilik Karnaval Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Adana'da 20 Bin Kişilik Karnaval Yürüyüşü

Adana'da 2'ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kortej yürüyüşü 20 binin üzerinde Adanalının katılımı ile gerçekleştirildi.

12.04.2014 18:57  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent merkezindeki Gazipaşa Bulvarı'nda başlayan yürüyüşte renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, ilginç şapkalar takan katılımcılar, çalınan müzikler eşliğinde Atatürk Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı güzergahını izleyerek, açılış konserinin verileceği Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve ilçe belediye başkanları, eşleriyle birlikte karnaval yürüyüşünde yer aldı. Adanalı sanatçılar da vatandaşlarla birlikte yürüdü. Askeri bando da popüler şarkılarla korteje eşlik etti.

Kentteki çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden de katılımın olduğu yürüyüşte, yüzlerine portakal çiçeği resimleri yapmış vatandaşlar, müzik eşliğinde dans etti. Nostaljik arabalar ve motosikletliler grubu da korteje renk kattı.

Kaldırımlarda toplanan vatandaşlar ile evlerinin balkon ve pencerelerinden korteji izleyen Adanalılar da alkışlarla karnaval coşkusuna katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 20 Bin Kişilik Karnaval Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement