Adana'da 30 Bin Kişi Nevruz'u Kutladı - Son Dakika
Güncel

Adana'da 30 Bin Kişi Nevruz'u Kutladı

Adana'da HDP ve BDP'nin birlikte düzenlediği Nevruz kutlaması, yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

23.03.2014 17:09  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da HDP ve BDP'nin birlikte düzenlediği Nevruz kutlaması, yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün çekilip, kendi adayları Sırrı Süreyya Önder'i desteklemesini istedi.

HDP ve BDP'nin organize ettiği Nevruz kutlaması Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Tribünleri ve açık alanı dolduran yaklaşık 30 bin kişi Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı. 'Öcalan'a özgürlük' yazan pankart açıldı. Kutlamada şarkıcı Nurcan Değirmenci ve Koma Hemdem Grubu, sahne alıp Kürtçe parçalar seslendirdi. Yaklaşık 2 bin kişi de kutlamanın yapıldığı tesise giremeyince, Seyhan Nehri kıyısında kendi aralarında eğlendi.

Nevruz ateşini HDP Adana İl Başkanı Yusuf Tek ile BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak birlikte yaktı. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ve BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken de kalabalığın coşkusuna ortak oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, yaptığı konuşmada Diyarbakır'daki Nevruz mitinginde okunan Abdullah Öcalan'ın mektubunda barışın tek taraflı yürüdüğünü dile getirdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinde somut adımlar atmadığını öne sürdü ve hesabını soracaklarını duyurdu.

Ertuğrul Kürkçü, 30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'nin HDP lehine yarıştan çekilmesi çağrısında bulundu. CHP'li Mustafa Sarıgül'ün yüzde 30, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in de yüzde 10 oy oranına sahip olduğunu dile getiren Kürkçü, "Bize 'yüzde 10 oya sahipsiniz' diyorlar, kendilerinin de yüzde 30 oyu varmış. 30 artı 10 da yüzde 40 eder, 10 artı 30'da. Maden istiyorlar, İstanbul adaylarını çeksinler, bize destek versinler" diye konuştu.

Çeşitli illerde HDP'ye yönelik saldırılar olduğunu, bunların kendilerini yıldırmayacağını ve seçmenlerin inatla sandığa gideceğini kaydeden Kürkçü, Twitter'e erişimin kapatılmasının özgürlükleri kısıtladığını, kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, meydanı dolduranlar, müzik eşliğinde eğlenmeyi sürdürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 30 Bin Kişi Nevruz'u Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement