Adana'da "Ceza Adaletinde Mağdurlara Yeni Yaklaşım" Paneli - Son Dakika
Yerel

Adana'da "Ceza Adaletinde Mağdurlara Yeni Yaklaşım" Paneli

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğiyle, alanında uzman hukukçu ve akademisyenlerin katılacağı ’Ceza Adaletinde Mağdurlara Yeni Yaklaşım’ konulu panel düzenlenecek.

29.09.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğiyle, alanında uzman hukukçu ve akademisyenlerin katılacağı 'Ceza Adaletinde Mağdurlara Yeni Yaklaşım' konulu panel düzenlenecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek panel, 1 Ekim Perşembe günü yapılacak. Panelde, mağdur hakları konusunda ülkede yaşanan yenilikler ve gelişmeler hakkında kamu oyunu bilgilendirme, mağdur hakları ile ilgili olarak farkındalık oluşturma, daha modern ve onarıcı adalet anlayışı oluşturmak için yapılabilecek yasal düzenlemelere alt yapı sağlama konularında uzmanlar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Panelde ayrıca, mağdur alanında görev yapan sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog ve öğretmenlik gibi alanlarda görev yapan meslek gruplarıyla görüş alışverişinde bulunulacak.

Moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Özer Özbek'in yapacağı panelde, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir 'Suç Mağdurlarına Yardım İçin Yeni Bir Başlangıç', Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü 'Hukuki Açıdan Mağdur Çocuklar', Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ 'Mağduriyet ve Kadın Hakları', Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tevfik Odman 'Ceza Muhakemesi Hukukunda Mağdurun Yeri' ve Türkiye Barolar Birliği Çocuk Hakları Kurulu Görevlisi Adana Barosu üyesi Av. Veysel Tuncil 'Mağdurlara Yardımda Avukatın Rolü' konularında görüşlerini aktaracak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da 'Ceza Adaletinde Mağdurlara Yeni Yaklaşım' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement