CHP'li Kadın Adayı Vuran Saldırganın Kimliği Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kadın Adayı Vuran Saldırganın Kimliği Belli Oldu

CHP\'li Kadın Adayı Vuran Saldırganın Kimliği Belli Oldu

Sabah saatlerinde saldırıya uğrayan CHP'nin Adana 1'inci sıra milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen'i vuran şahsın kimliği ve saldırının nedeni belli oldu.

26.05.2015 12:08  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin Adana 1'inci sıra milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen, bir etkinliğe katılmak için bu sabah saat 09.00'da gittiği bir restoranda silahlı saldırıya uğradı. Dizlerinden yaralanan Türkmen, hastanede gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi. CHP'nin vekil adayı Türkmen'e saldıran şüphelinin kimliği de belli oldu. Saldırının nedeninin alacak-verecek meselesi olduğu öğrenildi.



SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Avukat Elif Doğan Türkmen'i vuran zanlının, saldırıda kullanılan otomobili kiraladığı belirlenen hırdavatçı 54 yaşındaki Ali Fuat Elibol olduğu anlaşıldı. Restoranın güvenlik kamerası kayıtlarında da saptanan zanlının bina girişinde merdiven başındaki sahanlıkta "Paramı neden ödemedin" diye bağırdığı duyuluyor. Türkmen'e 2-3 metre kadar yaklaşan saldırganın ilk ateş sırasında tutukluk yapan tabancayla daha sonra ardı ardına 3 el ateş etiği, hızla uzaklaşıp 50 metre kadar ilerideki sokağa parkettiği otomobille kaçtığı ve yalnız olduğu görülüyor. Kendisini engellemek isteyen özel güvenlik görevlilerine de silah doğrultup "Başınızı belaya sokmayın" diye tehdit ettiği belirlenen Ali Fuat Elibol'un, bir alacak davasında avukatı olan Elif Doğan Türkmen'in kazandığı 650 bin liralık tazminatın kendisine ödenmesi ile ilgili anlaşmazlık bulunduğu, bu nedenle olayı gerçekleştirdiği sanılıyor.



"ADI GEÇEN ŞAHISLA YILLARDIR HİÇBİR İŞ İLİŞKİM YOK"

Olaydan sonra kaldırıldığı hastanedeki tedavisini ardından taburcu edilen Türkmen, yazılı bir açıklama yaptı.

Türkmen, açıklamasında, "Bu sabah saat 09.00'da seçim çalışmalarımız kapsamında ÇUGİAD'ın Park Zirve'de düzenlediği kahvaltıya gittiğim esnada, mekanın kapısında silahlı saldırıya uğradım. Olayın ardından yakalanan şahısla yıllardır hiçbir iş ilişkim olmamıştır. Çok uzun yıllar önce kendisi müvekkilimdi. Kendisi yasa dışı olaylarda adı geçen; cezaevinde yatmış bir insan. Seçim sürecinde, başka güçler tarafından kullanılabilmeye; yönlendirilebilmeye müsait bir kişiliğe sahip. Bu olaya dair tek üzüntüm seçime günler kala bir gün de olsa çalışmalarımın aksamasıdır. Ancak halkımız bilsin ki, yarın itibariyle işimin başına daha güçlü bir şekilde döneceğim ve partim, ülkem için üzerime düşeni yapmaya devam edeceğim. Bu tür olaylar, bizi mücadelemizden alıkoyamaz." ifadelerini kullandı.



BAŞSAVCI: ALACAK VERECEK DAVASI

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Park Zirve'ye gelip, olay yerinde inceleme yaptı. Daha sonra hastanede Elif Doğan Türkmen'i ziyaret eden Başsavcı, ilk belirlemelere göre olayın siyasi boyutunun olmadığını, alacak verecek davasından kaynaklandığını söyledi.

VALİ BÜYÜK: 3 EL ATEŞ EDİLMİŞ

Adana Valisi Mustafa Büyük, hastanede Elif Doğan Türkmen'i ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, saldırganın 3 el ateş ettiğini, 2 kurşunun bacaklarına diz altından isabet ettiğini söyledi. Kurşunun birinin giriş çıkış yaptığını da belirten Vali Büyük, şunları söyledi:

"Doktorlar herhangi bir operasyona gerek duymadıklarını söylüyor. Çok önemli bir hadise. Demokrasimize, siyasi partilere, seçim sürecine olumsuz etki yapmak isteyen insanların bu tür girişimleri olabiliyor. Hemen failleri yakalamak için çalışmalar sürüyor. Olayda kullanılan araç bulundu. Faillerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Güvenlikle ilgili her türlü tedbirleri alıyoruz. Seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Failleri de bulup olayı en kısa zamanda açıklığa kavuşturacağız."

"VEKİLİMİZİN ARACI DA TAŞLANMIŞTI"

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut da, "Saldırıyı yapan eski bir müvekkili. Aralarındaki husumet sebebiyle seçim ortamında vekilimizi tehdit ediyor. Vekilimizin aracı daha önce de taşlanmıştı. CHP'nin çıkışını hazmedemeyenler bu tür saldırılara geçiyor." diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kadın Adayı Vuran Saldırganın Kimliği Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • fenerli çeto: bu chp zihniyeti borcunada sadık deil anlaşıldı.... 21 6 Yanıtla
  • EMRE: YİNE AKP YE BAĞLANACAK OLAY BİZİM MİLLETİN BAZI CAHİLLERİ NEYE İNANMAK İSTİYORSA ONA İNANIYOR NASIL GÖRMEK İSTİYORSA ÖYLE GÖRÜYOR NASIL DUYMAK İSTİYORSA ÖYLE DUYUYOR 19 1 Yanıtla
  • SERDAR: SİYASETE NİYE GİRDİ SAYIN ADAY SANIYORSUNUZ BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN 13 1 Yanıtla
  • TAEKWONDO: ADAM ADANADA 35 YILLIK HIRDAVATÇIDIR..DÜRÜST NAMUSLUDUR..1 TL YE CIVATA SATMAKTADIR..SEN ADAMIN HAYATINI GASP EDERSEN LAYIĞINI BULURSUN..VERSENE ADAMIN PARASINI 9 4 Yanıtla
  • hdp: trolar hdp biji obama biji merkel biji cipras 6 2 Yanıtla
  • kofıkcı: chp den bır cacık olmaz bu chp köy bıle yönetemez demekkı adamın gırtlagına kadar gelmıiş adam haklı kardesım 3 3 Yanıtla
  • hakann: milletvekili olunca ödeyecegim demiştir kesinyanii 4 2 Yanıtla
  • adil : kesin bu işte bir bit yeniği vardır..... eger alacaklı ıse neden daha önceden almamış .... bunlar birilerinin provakasyonundan başka bir şey değil.... 4 0 Yanıtla
  • METEHAN: Burası adana selammmm dur yiğidin harman olduğu yer çukur ova ovası bozkurtların yuvası CCC 2 1 Yanıtla
  • umut: ŞOK ŞOK ŞOK ADANA YOLDA YÜRÜYEN NORMAL VATANDAŞ ATOMLARINA AYRILDI 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement