Adana'da Cinayet Zanlısına Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Adana'da Cinayet Zanlısına Müebbet Hapis

Şanlıurfa'dan Adana'ya gelen ve kaybolduktan 11 ay sonra cesedi bir evin bahçesindeki foseptik çukurunda bulunan kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanık, müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

16.03.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'dan Adana'ya gelen ve kaybolduktan 11 ay sonra cesedi bir evin bahçesindeki foseptik çukurunda bulunan kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanık, müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık 45 yaşındaki Abdurrahman Yavuz ile avukatı katıldı. Son savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Yavuz, öldürülen Mehmet Emin Salmaş'ı tanımadığını ileri sürdü. Yavuz, kendini şöyle savundu:

"Maktulün bahçemdeki foseptik çukuruna ne şekilde atıldığını bilmiyorum. Söz konusu çukur evin arka tarafında kaldığı için nasıl ve kim tarafından atıldığını da bilmiyorum. Telefonumdan ölen kişiyi hiç aramadım. Tanıkların erkeklerle ilişkiye girdiğim ile ilgili beyanlarını kabul etmiyorum. Yalan söylüyorlar."

Maktulün eşi Kadriye Salmaş ise daha önceki duruşmalarda, eşinin olay günü gelen telefon üzerine Adana'ya otomobil satın almak için gittiğini, araç sahiplerinin olay günü akşama kadar eşini oyaladıklarını daha sonra kendisinden haber alamadıklarını belirtmişti. Salmaş, "Eşim telefonu açtığında yanından bazı sesleri duydum. Bir erkek 'Bunu yapacaksın' diyordu. Fısıltılardan yanında bir kaç kişinin daha olduğunu anladım ama kim olduklarını bilmiyorum. Bir de araba almak için yanında getirdiği para dolu çantası ve eşyalarının da nerede olduğunu bilmiyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Mahkeme heyeti, Abdurrahman Yavuz'u cinayeti işlediğine kanaat getirip müebbet hapse mahkum etti.

Viranşehir ilçesinden otomobil almak için 24 Nisan 2013'te Adana'ya gelen, bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Emin Salmaş'ın cesedi, merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Kavaklı Mahallesi'nde bir evin bahçesindeki foseptik çukurunda bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Cinayet Zanlısına Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement