Adana'da Çocuk Oyunları Turnuvası Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Adana'da Çocuk Oyunları Turnuvası Yapılacak

Adana'da Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası yapılacak.

11.08.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından, 13-14 Ağustos'ta Adana Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvasına ev sahipliği yapacak.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda düzenledikleri turnuvada amaçlarının sadece geleneksel oyunları yaşatmak değil, günümüzde çocukların bilgisayar oyunlarına bağımlılıklarını azaltmak ve çocuklar arasındaki dostluk bağlarını pekiştirmek olduğunu belirtti.

Durukan ayrıca, "Bu tip turnuvalar ve eğitsel oyunlar ile çocuklarımız, teknolojinin bazı zararlı etkilerinden kurtuluyor. Çocuklar, geleneksel oyunlarla fiziksel aktivite yapmanın yanı sıra, sosyal yönden gelişim göstererek paylaşmayı, dayanışmayı, otoriteye saygıyı, demokrasi kültürünü, kazanma ve kaybetme olgusunu, başarmanın mutluluğunu ve hayata dair tüm psikososyal değerleri tanıma, tecrübe etme ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakalıyor." ifadelerini kullandı.

Durukan son olarak, turnuvanın 13 Ağustos saat 16.00'da eski İl Özel İdare futbol sahasında başlayacağını da bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Çocuk Oyunları Turnuvası Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement