Adana'da Eskrim Heyecanı - Son Dakika
Spor

Adana'da Eskrim Heyecanı

Süper Minikler ve Minikler Eskrim Türkiye Şampiyonası Adana'da başladı.

05.02.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Minikler ve Minikler Eskrim Türkiye Şampiyonası Adana'da başladı.

Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 681 sporcu katıldı.

Organizasyonla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Uykun, eskrimi önce tanıtmayı daha sonra milli takıma oyuncu kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

2007'de göreve geldiklerinde eskrimin sadece 12 ilde yapıldığını anlatan Uykun, "Eskrim, şu an itibarıyla 55 ilde faal durumda bir spor haline geldi. Hedefimiz 2016'nın sonuna doğru 61 il olacak. Daha sonraki süreçte en büyük hedef bu sporu 81 ile yaymak" diye konuştu.

Eskrimde Mersin'in Adana'ya göre daha iyi olduğunu aktaran Uykun, şunları kaydetti:

"Biz bu süreçte Adana'yı Mersin'e yakınlaştıracağız. Adana'yı bu sporda Mersin düzeyine getireceğiz. Kentte sporcu potansiyeli var. Neden Adana da bu sporda başarılı olmasın? Biz hep rol model olarak Adıyaman'ı örnek gösteriyoruz. Amacımız eskrimi her ile yaymak ve bu işe gönül verecek antrenörleri bulmak. Bizler bu yüzden minik ve süper miniklerle bu işe başladık. İyi bir altyapı kurarak bu dalda Türk sporunu temsil edecek oyuncular kazandırmaya çalışıyoruz."

Eskrim Adana temsilcisi Atakan Akçay ise bu tür organizasyonların sporcu sayısının artmasına katkı sağladığını ifade etti.

Tanıtımın önemine değinen Akçay, "İnşallah bu tür organizasyonlarla eskrim sporunun ismini yukarıya taşırız. Bizler bu işi temelden baz alarak uluslararası kulvarda mücadele edecek sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir anlamda ülkemizi en iyi temsil edecek oyuncuları arıyoruz" diye konuştu.

Şampiyona pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Adana'da Eskrim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement