Kadri Bağdu'nun Öldürülmesi Diyarbakır'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kadri Bağdu'nun Öldürülmesi Diyarbakır'da Protesto Edildi

Adana'da, Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat gazetesinin dağıtımını yapan Kadri Bağdu'nun öldürülmesi, Diyarbakır'da protesto edildi.

16.10.2014 17:17  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat gazetesinin dağıtımını yapan Kadri Bağdu'nun Adana'da öldürülmesi, Diyarbakır'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici'nin bulunduğu grup, Yenişehir ilçesinde bir araya geldi.

Grup, Bağdu'nun fotoğrafının yer aldığı Azadiya Welat gazetesini taşıyarak, gazetenin Gevran Caddesi'ndeki bürosuna kadar yürüdü.

Burada açıklama yapan Kışanak, her ölümünün ve cinayetin sarsıcı, yitirilen her canın kendileri için önemli olduğunu söyledi.

"Bu topraklarda, coğrafyada ve ülkede bir kişinin dahi tırnağının taşa değmesini istemeyiz. Yaşanan bütün acılar ve kayıplar nedeniyle son derece üzgünüz ve bunların her birinin acısını yaşıyoruz" diyen Kışanak, hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet, insanlık değerine sahip çıkan tüm kesimlere de başsağlığı dilediklerini ifade etti.

Yaşanan kayıplar içerisinde basına yönelik saldırılarda basın emekçisi bir arkadaşlarının öldürülmesinin son derece önemli ve sarsıcı olduğunu belirten Kışanak, şöyle konuştu:

"Bu geçmişte de yaşadığımız, tecrübe ettiğimiz bir acı ve trajedi olduğu için son derece acı ve sarsıcıdır. 90'lı yıllarda gerçeği yazan, 'yalanın perdesini yırtacağız' iddiasıyla ortaya çıkan özgür basının sesini kısmak için bir seri cinayet işlendi. Hiçbirinin katili açığa çıkarılıp bulunulmadı. Hakikatleri Araştırma Komisyonu'nun bütün talepleri reddedildi. Bugün bir kez daha Adana'da çekilen tetikler, katledilen canımız değerli basın emekçisi hepimizin güçlü bir tutum almasını gerektiren yeni bir duruma işaret etmiştir."

Azadiya Welat gazetesi editörü Çetin Altun ise saldırıların kendilerini yıldıramayacağını ifade ederek, "Özgür basın dün olduğu gibi bugün de yarın da bu karanlık zihniyete karşı aydınlık yürüyüşünü tavizsiz sürdürecektir" dedi.

Açıklamanın ardından gruptan bazıları gazete çalışanlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Bu arada Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanı Cemil Aydoğan da Bağdu'ya yönelik saldırıyı kınadı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadri Bağdu'nun Öldürülmesi Diyarbakır'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement