Adana'da Gazeteciye Darp İddiası - Son Dakika
Güncel

Adana'da Gazeteciye Darp İddiası

Adana'da önceki gün darbedilerek yaralanan yerel gazetenin imtiyaz sahibi, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

28.04.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da önceki gün darbedilerek yaralanan yerel gazetenin imtiyaz sahibi, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Atatürk Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada uğradığı yumruklu saldırı sonucu sağ elmacık kemiği kırılan ve göz kapağının üzerindeki kemikte çatlak oluşan Ekspress gazetesi imtiyaz sahibi Hakan Bülent Yardımcı'nın, özel hastanedeki müdahalesinin ardından sevk edildiği Adana Numune Eğitim Hastanesindeki tedavisi tamamlandı.

Taburcu edilmesinin ardından evinde dinlenen Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırganı tanımadığını ve kimseyle husumeti bulunmadığını söyledi.

Yardımcı, "Atatürk Caddesi'nde, saat 16.20 civarında yolun karşısına geçmek istediğim sırada, sağ tarafımdan çok temiz giyimli biri yanıma geldi. Ben şüphelendim. Bize yeşil ışık yanınca adım attığım anda sağ gözüme bir yumruk yedim. Vururken de 'Sözlü'nün sana selamı var', 'Sözlü düşmanı', 'Sözlü'nün bu sana selamı olsun' diyerek bana yumruğu attı. Tahmin ediyorum, elinde demir bir malzeme var. Yanağımda ve göz kapağımın üst kısmında çatlak var." diye konuştu.

Gazetesinde yazdıkları dışında kimseyle sorunu olmadığını anlatan Yardımcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu dönüyor belediyede ama maalesef bütün Türkiye seyrediyor. Gazetemde belgesiz bir tane haberim yok. Belgesiz, hayatım boyunca bir tane haber yapmadım. Müsebbibi, kendisi, kardeşleri ve yandaşlarıdır. Ben gazete sahibiyim, çok titiz bir insanım. Habercilikte bütün siyasi partiler gözümde eşittir. Gazetecinin, 'skandal bir haber yazıyor' diye yolun ortasında tartaklanması kadar kötü bir şey olamaz. Yaptığım haberlerin müsebbip olduğu bir yumruktur.

Medya, ağır bir darbe almıştır. Bu haberlerden dolayı yumruk yiyorsak daha söyleyecek bir şey bulamıyorum."

Yardımcı, sanığının eşkalinin belli olduğunu ifade ederek, "Sosyal medyaya bakarsanız, kardeşleri dahil, yandaşları dahil, tehditlerin biri bin para. Yani bunu Hüseyin Sözlü hiç mi görmedi? Hepsini gördü. Bunlar kendi bankamatikçilerini tahrik ediyor. Bunlara göz yumması bile azmettirici olduğunu gösterir. Böyle bir olayın, kendisi ve kardeşinin bilgisi dışında olması mümkün değil. Kimliği belirlenmeye çalışılıyor. Sanıyorum, en kısa sürede bulunacaktır. Azmettiriciler belli. Hiçbir şey yokmuş gibi oturuyorlar. Bekleyip göreceğiz." şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'ye yönelik iddialar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yardımcı'nın iddiasına ilişkin yazılı açıklamasında, 17 yılı aşkın süredir belediye başkanlığı yaptığını, böyle bir yöntemin ne siyaset ne de insanlık anlayışına sığdığını bildirdi.

Söz konusu gazetenin, aylardır Büyükşehir Belediyesi ve şahsına yönelik asılsız ve çirkin yayınlar yaptığını öne süren Sözlü, şunları kaydetti:

"Yayınlarından ötürü o gazetenin sahibine yönelik bir husumetim yok, herkes kendisine yakışanı yapar. Yapılan çirkin saldırıyı, o çirkin yayınlarla bağdaştırıp bizi fail gösterme çabaları en hafif deyimle çirkefliktir. 17 yılı aşkın süredir belediye başkanlığı görevi yürüten bir siyasetçi olarak gazetecileri sindirme gibi bir yönteme tevessül etmedim. Bu, benim ne siyaset ne de insanlık anlayışıma sığar. Sokak ortasında onlarca kişinin, güvenlik ve MOBESE kameralarının önünde gerçekleşen saldırının failini bulup, neden gerçekleştiğini ortaya çıkarmak hiç de zor değil."

Soruşturmanın sonucu beklenmeden belediye ve kendisinin saldırının arkasındaki güç olarak gösterildiğini iddia eden Sözlü, "Böylesine çirkin bir saldırı bize hiçbir şey kazandırmaz ancak saldırının ardından bazılarının bizi fail olarak gösterme çabası, olaydan kimlerin kazanç sağlamaya çalıştığını gözler önüne seriyor." ifadelerini kullandı.

Sözlü, olayın faillerinin kısa sürede yakalanması ve nedeninin ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, Yardımcı'ya yönelik saldırıyı kınadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Gazeteciye Darp İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement