Adana'da İtfaiyenin Zorlu Kedi Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Adana'da İtfaiyenin Zorlu Kedi Kurtarma Operasyonu

Adana'da çıktığı 20 metre yüksekliğindeki çam ağacının tepesinde mahsur kalan yavru kedi, iple çekilen ağacın dalının kırılması üzerine dama düştü.

21.04.2014 14:36  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da çıktığı 20 metre yüksekliğindeki çam ağacının tepesinde mahsur kalan yavru kedi, iple çekilen ağacın dalının kırılması üzerine dama düştü. Hafif sıyrıkları bulunan kedi veterinere götürüldü.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Yamaçlı Mahallesi 599 Sokak'ta bulunan yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki çam ağacının tepesine çıkan yavru kedi, tekrar inemedi. Mahalle sakinleri de tüm çabalarına rağmen kediyi bulunduğu yerden indiremeyince Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden yardım istedi.

Kedinin çıktığı ağaç, dar bir sokakta olduğu için yüksek merdivenli araçlarından faydalanamayan itfaiye görevlileri, hayvanı bulunduğu yerden indirebilmek için yanına tırmanmaya çalıştı. Ancak bunda da başarılı olamayan görevliler, bu kez ağaca ip bağlayıp kedinin bulunduğu üst kısmı, bir evin damına çekmeye çalıştı. Ancak ağacı eğemeyen itfaiyeciler, bu kez, üst dallardan birine bağladıkları ipi, yan sokaktan itfaiye aracı ile çekmeye başladı. Ancak bir türlü eğilmeyen ağacın üst kısmı kırılınca yavru kedi, 10 metre yüksekten itfaiyecilerin bulunduğu dama düştü.

2 saatlik çalışmanın ardından hafif sıyrıklarla kurtarılan kediyi hemen bulunduğu yerden alan itfaiye görevlileri, yaralanan hayvanı veterinere götürdü. Mahalle sakinleri, kediyi indirdikleri için itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

İtfaiye görevlileri ise mahsur kalan hayvanları kurtarmak için mutlaka her yöntemi denediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da İtfaiyenin Zorlu Kedi Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    14:56 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti
    14:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'a ziyarette bulundu. Madak, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı ve Şehitler Abidesi'nin minyatürünü hediye aldı. Ziyarette AK Parti 27. Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da hazır bulundu.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek
    14:53 Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek vereceğini duyurdu. Anavatan Partisi Genel Sekreteri Baran Erdem Kaya, Kocaispir ile yapılan görüşmenin ardından Adana'nın geçmiş dönemlerde yaşadığı kayıpların telafi edilmesi ve şehrin yeniden inşası için Kocaispir'in başkanlığına güven duyulduğunu ve seçimlerde destekleme kararı alındığını açıkladı.

  • Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı
    14:52 Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan okul kantinlerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Gıda mühendislerinden oluşan ekip, birçok okulun kantininde ürünlerin imalat ve son tüketim tarihlerini kontrol etti. Ayrıca, tost yapımında kullanılan yağlar ve içerisine konulan peynir ve sucukların da tarihleri incelendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü, diğer okulların kantinlerinin de denetleneceğini belirtti.

  • İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
    14:51 İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı

    İstanbul Sarıyer'de Ayazağa Mahallesi'nde bir kafede çıkan silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Kavga sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı. Görüntülerde, uyuşturucu ticareti yaptığı için aranan Rawa Majid ile husumetlisi İsmail Abdo'nun örgüt üyeleri arasında çıkan tartışma ve silahlı çatışma yer alıyor.

  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu
    14:48 Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Emre ve Sülübey Mahalleleri mitinginde vatandaşlarla buluştu. Başdeğirmen, yeni dönemde yapacağı projelerden bahsederek Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin inşaatının 8 ay sonra biteceğini söyledi.


Advertisement