Adana'da Karnaval Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Karnaval Heyecanı

Adana\'da Karnaval Heyecanı

ADANA'da bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'Nisan'da Adana'da- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' heyecanı tüm kenti sardı.

07.04.2017 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'da bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'Nisan'da Adana'da- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' heyecanı tüm kenti sardı. Her yıl portakal ağaçlarının çiçek açtığı dönemde düzenlenerek binlerce kişiyi Adana'da buluşturan karnavalda kültürel, sanatsal ve eğlenceli onlarca etkinlik yapılıyor, stantlar açılıyor.

Bugün başlayan karnavalla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanıi Hüseyin Sözlü, Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve karnaval fikrinin öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt ile koordinatör İlhami Günsel, bilgilendirme toplantısı düzenledi. Karnavalın en renkli görüntülerinin yaşandığı, önceki yıl 90 bin kişinin katıldığı kortej yürüyüşünün güvenlik ve referandum nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yapılmayacağını anlatan Ali Haydar Bozkurt, "Adana karnavalla, farklı renkleri bir araya getiriyor. Karnaval ateşinin her geçen yıl daha da büyüdüğünü görmek, Adana'nın böylesi kültürel etkinliklerle ulusal ve uluslararası anlamda anılması mutluluk verici" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, karnavalı çok önemsediklerini ve her türlü desteği verdiklerini anlattı.

ÜNLÜLER GELİYOR

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen karnavala on binlerce kişinin yanı sıra, iş ve sanat dünyası da büyük ilgi gösteriyor. Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Timur Savcı, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Levent Özdilek ve Mehmet Turgut gibi isimleri ağırlayacak karnavalda, geçen yıl vefat eden ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu anısına pazar günü konser verilecek. Kostüm Tasarım Yarışması'nın yanı sıra Ödüllü Halk Koşusu da yapılacak. Karnavalda kostümlü yarışmalar, spor, sanat ve eğlence etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Karnaval standları bu yıl 3 gün süre ile Seyhan Nehri kıyısında Galleria yerleşkesinde kuruldu.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Karnaval Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement