Adana'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Adana'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Sinanpaşa Mahallesi'nde yürütülecek "Sinanpaşa Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" hak sahiplerine tanıtıldı.

22.06.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Sinanpaşa Mahallesi'nde yürütülecek "Sinanpaşa Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" hak sahiplerine tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çukurova ilçesi Göl Mahallesi'nde 240 dönüm alanda kentsel dönüşüm projesini uygulamaya koyan Adana Büyükşehir Belediyesi, Yüreğir ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde 70 dönümlük alanda hazırladığı projeyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çarpık yerleşim, riskli yapılar, yetersiz altyapı ve güvensiz sosyal donatıların bulunduğu Sinanpaşa'da hazırladıkları kentsel dönüşüm projesiyle modern yaşam alanları yükseleceğini belirtti.

Projeyi hayata geçirirken Sinanpaşa'daki hemşehrilerinin hakkını korumanın öncelikleri olacağı ifade eden Sözlü, şunları kaydetti:

"Kentimizin muhtelif mahallelerinde müteahhitlerin arsa sahipleriyle kat karşılığı yaptığı anlaşmaların bir puan fazlasını burada sağlayacağız. Aklın ve vicdanın kabul ettiği değer ölçüleriyle hareket edeceğiz. Bizim olduğumuz yerde sizden daha fazla kazanmaya kimsenin hakkı yoktur. Kentsel dönüşümü yaparken, 50 yıl sonraki neslin de bizleri alkışlamasını istiyoruz."

Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül de 70 dönümlük proje sahasında yıkımı yapılacak 791 konut ve 106 dükkan ve 629 hak sahibi tespit ettiklerini, yenileme projesinde aynı bölgeye bin 23 konut, 152 iş yeri ile sosyal yaşam alanları planladıklarını belirtti.

Gül, projede, 130 ve 150 metrekarelik 3+1, 100 metrekarelik 2+1 ve 80 metrekarelik 1+1 dairelerin olacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement