Adana'da Klasik Türk Tiyatrosu Hayat Buluyor - Son Dakika
Güncel

Adana'da Klasik Türk Tiyatrosu Hayat Buluyor

Adana\'da Klasik Türk Tiyatrosu Hayat Buluyor

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) Müdürü Gökhan Doğan, yeni sezon perdelerini 8 Ekim'de klasik Türk tiyatrosunun en önemli güldürülerinden birisi olan 'Macun Hokkası' oyunuyla açacaklarını söyledi.

07.09.2014 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) Müdürü Gökhan Doğan, yeni sezon perdelerini 8 Ekim'de klasik Türk tiyatrosunun en önemli güldürülerinden birisi olan 'Macun Hokkası' oyunuyla açacaklarını söyledi.

Önümüzdeki sezonunda yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi veren Gökhan Doğan, geçen sezon 90 bin seyirciyle buluştuklarını anlattı. Geleneksel olarak düzenledikleri Sabancı Vakfı- Devlet Tiyatroları Adana Tiyatro Festivali ile birlikte toplam 130 bin seyirciye ulaştıklarını aktaran Gökhan Doğan, şöyle dedi:

"Geçen sezon Hacı Ömer Sabancı Sahnesi'nde sahnelediğimiz tüm oyunları, neredeyse yüzde 100 doluluk oranıyla oynadık. Bu sezon seyirci sayımızı daha da arttırmaya çalışacağız."

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde başlaması planlanan Sabancı Vakfı - Devlet Tiyatroları Adana Tiyatro Festivali'nin çalışmalarının da sürdüğünü bildiren Gökhan Doğan, bu yıl da festivale çok önemli yerli ve yabancı tiyatro topluluğunun katılacağını, bir ay boyunca tiyatro şöleni sunacaklarını belirtti.

ORHAN KEMAL OYUNU DA SAHNELENECEK

Bu sezon sahneleyecekleri oyunlarla ilgili de konuşan ADT Müdürü Gökhan Doğan, şunları kaydetti:

"Geçen sezon çok önemli seyirci ödülleri de aldık. ADT'ye 2 tane prodüksiyon, 1 'en iyi yönetmen' ve 1 de 'genç yetenek' ödülü kazandırdık. Bu sezonu da 8 Ekim'de klasik Türk Tiyatrosu'nun en önemli güldürülerinden 'Macun Hokkası' oyunumuzla yapacağız. Müsahipzade Celal'in 1916'da kaleme aldığı eseri, klasik Türk tiyatrosu konusunda uzman rejisör Münir Canar yönetecek. Bu oyunu çok önemsiyoruz. Çünkü tiyatroseverleri klasik Türk tiyatrosunun örnek oyunlarıyla da buluşturup, tanıştırmak istiyoruz. Dekor tasarımını Güven Öktem, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Halil İbrahim Karahan, müziğini Kemal Günüç, koreografisini Tufan Kaytmaz, yönetmen yardımcılığını Burçin Börü, yönetmen asistanlığını ise Ozan Sargın yaptığı oyunumuza ilginin çok olmasını bekliyoruz. Sosyal sorumluluk projesi olarak sahnelediğimiz 'Yarınlara Geç Kalmadan' oyunumuzu yine sahneleyeceğiz. 'Sevgili Doktor', 'Çöplük', 'Bir Ağaç, Bir İnsan' ve 'Merhaba Hayat' oyunlarımızı seyirciyle buluşturacağız. Bu sezon aynı zamanda Adanalı olan 'Orhan Kemal Yılı' olduğu için büyük ustanın bir oyununu da sahneleyeceğiz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Klasik Türk Tiyatrosu Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement