Adana'da "Madde Bağımlılığı ve Zararları" Paneli - Son Dakika
Yerel

Adana'da "Madde Bağımlılığı ve Zararları" Paneli

Adana\'da "Madde Bağımlılığı ve Zararları" Paneli

Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay Şubesi tarafından öğretmenlere yönelik panel düzenlendi

03.09.2013 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da öğretmenlere yönelik "Madde Bağımlılığı ve Zararları" konulu panel düzenlendi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay Şubesi tarafından Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, gençliğin başta uyuşturucu, kumar, alkol ve kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde yetiştirilmesinin devletin temel görevi olduğunu belirterek, ancak bu konuda ailelerin de görev ve sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Coş, madde bağımlılığının en başta aile yapısını ve bağlarını zedelediğine dikkat çekerek, "Eğitim, sağlık ve güvenlik teşkilatımız, sivil toplum kuruluşlarımız el birliğiyle bir taraftan madde bağımlılığı ile mücadelede ederken, diğer taraftan da da maddelere olan talebi, ihtiyacı azaltmak için çalışması gerekiyor. Bugün burada yapılan panelin de bu amaca hizmet etmesini içtenlikle temenni ediyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise panelde madde bağımlılığının toplumsal düzeni bozabildiğini, özellikle toplumun en önemli yapı taşı olan gençlere zarar verdiğini belirtti.

Gürkan, 14-25 yaş arasındaki gençlerin risk grubunda olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Madde kullanımı şiddetin ve suçun artması, bazı hastalıkların yaygınlaşması ve sosyal yapıda çöküntü gibi bir çok sosyal ve sağlık problemlerine neden olmaktadır. Bu mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağı unutulmamalıdır. Toplumdaki her bir ferdin bireysel sorumluluğu bulunmaktadır. Birlikte verilecek bu mücadelede hepimiz sorunun değil, çözümün bir parçası olmalıyız, olmak da zorundayız."

Gürkan, uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konusunda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bir çok projenin uygulandığını da vurguladı.

Avukat İsa Ayanoğlu'nun başkanlığını yaptığı panelde komiser ve Uzman Psikolojik Danışman Uğur Evcin, Sosyolog Fatma Özdoğan ile Prof. Dr. Ayhan Kalyoncu konuşma yaptı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da 'Madde Bağımlılığı ve Zararları' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement