Adana'da Okul Sütü Dağıtılmadığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Adana'da Okul Sütü Dağıtılmadığı İddiası

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, bir okulda okul sütünün dağıtılmayıp öğretmenler tarafından yoğurt, sütlaç yapıldığına dair iddiaların gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.

19.06.2016 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, bir okulda okul sütünün dağıtılmayıp öğretmenler tarafından yoğurt, sütlaç yapıldığına dair iddiaların gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün çeşitli basın yayın organlarında yer alan "Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç olmuş" başlıklı haber hakkında Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bilgi alındığı ifade edildi.

Sarıçam ilçesindeki Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu'nda 20 Mayıs'ta 731 sütün sınıflara dağıtımının yapıldığı ve tutanak altına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adı geçen okulda görev yapan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) personelleri ders bitiminde temizlik yapmak için sınıflara girdiklerinde, içilmeyip sınıfta bırakılan süt kutularını toplamışlardır. Süt kutularını çöp poşetleriyle çay ocağına indirmişlerdir. Havaların sıcak olması nedeniyle kendilerince sütü değerlendirmek istemişlerdir. Bu sırada okul yönetiminden alınan bilgiye göre, daha önce okul yönetimi ile problem yaşayan ve müfettişlerce incelemesi devam eden bazı öğretmenler tarafından durum fotoğraflanarak çeşitli yerlere servis edilmiştir. Sarıçam Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kaymakamlık oluru ile olayla ilgili inceleme başlatılmış olup, inceleme devam etmektedir.

Yapılan ilk incelemeye göre basında yer alan 'öğretmenler yoğurt, sütlaç yaptı' iddiası doğru değildir. Böyle bir iddia tüm öğretmenlerimizi rencide etmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Okul Sütü Dağıtılmadığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement