Adana'da Şehitler Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Şehitler Unutulmadı

Adana\'da Şehitler Unutulmadı

Adana'da şehitler unutulmadı ADANA'da Kurban Bayramı arifesinde Vali Vekili Mustafa Aydın ve kent protokolü, şehitliği ziyaret edip, şehit yakınlarıyla birlikte dua etti, mezarlara karanfil bıraktı.

23.09.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da şehitler unutulmadı

ADANA'da Kurban Bayramı arifesinde Vali Vekili Mustafa Aydın ve kent protokolü, şehitliği ziyaret edip, şehit yakınlarıyla birlikte dua etti, mezarlara karanfil bıraktı.

Asri Mezarlık içindeki şehitliği ziyaret eden Vali Vekili Mustafa Aydın'a 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de eşlik etti. Seyhan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Gülter'in okuduğu Kuran-ı Kerim'i dinleyip dua eden kent protokolü, daha sonra mezarları tek tek gezip karanfil bıraktı. Protokolün şehitlik ziyaretinde askerler şehit mezarlarının başında bekledi. Halen acısını yüreklerinde taşıyan şehit yakınları zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Kimisi oğlunun, kimisi eşi, kimisi de babasının mezar taşına sarıldı, temizlediği mezardaki çiçekleri suladı.

ŞEHİT ORUÇ'UN AİLESİ DE MEZARLIKTAYDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ve Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Muhammet Oruç'un babası Ahmet Oruç, oğlunun şehit olmasının üzerinden 45 gün geçtiğini söyledi. Baba Oruç, "Duadan başka diyeceğimiz bir şey yok. Ocağımıza ateş düştü işte. Ben ve annesi perişan vaziyetteyiz" diye konuştu. 6 Eylül'de Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen Mustafa Turanlı'nın ailesi de Buruk Mezarlığı'ndaki şehitlikte oğullarının başında dualar etti.

'ANALAR AĞLAMASIN'

1998'de Hakkari Çukurca'da çıkan silahlı çatışmada teröristlerce şehit edilen Jandarma Er İlyas Çulha'nın yeğeni Zeynep Yavuz, ziyaret ettiği dayısının mezarı başında dualar okudu. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen dayısını unutamadıklarını anlatan Yavuz, "En sevdiğimiz dayımızdı. Her bayram arıyoruz. Annem, anneannem acısına dayanamayıp vefat etti. Her bayram buruk yaşıyoruz. Her bayram ziyaret ediyorum. İşyerim şehitliğe yakın, gelip sürekli dertleşiyorum dayımla. Şehit güzel bir şey ama acısı dayanılmaz. Allah'ın takdiri ilahisi buymuş. İnanın dayanamıyoruz 'anneler ağlamasın' diyoruz ama niçin böyle oluyor bilmiyoruz. Ne yapmaya çalışıyorlar. Anneler ağladıkça televizyonlara bakamıyorum. Yapmasınlar şu güzel Türkiye'mizde güzelce yaşamak varken niçin böyle yapıyorlar. Ne almaya ne paylaşmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Şehitler Unutulmadı - Son Dakika

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement