Adana'da Şehitlikler Ziyaretçi Akınına Uğradı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Şehitlikler Ziyaretçi Akınına Uğradı

Adana'da şehitlikler ziyaretçi akınına uğradıFatih KARAÇALI/ADANA, (DHA) - ADANA'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde asker ve polis şehitlikleri ziyaretçi akınına uğradı.

18.03.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA) - ADANA'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde asker ve polis şehitlikleri ziyaretçi akınına uğradı. Şehit mezarları ziyareti sırasında duygulu anlar yaşandı.

İlk tören Asri Mezarlık'taki Asker Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri, yapılan duaların ardından şehit kabirlerini tek tek dolaşıp, karanfil bıraktı. Genç yaşta evlatlarını kara toprağa veren şehit aileleri ile tek tek ilgilenen Vali Demirtaş ve beraberindekiler baş sağlığı diledi. Asker Şehitliği'ndeki törene katılan izci grupları da vefa borcunu ödemek için mezarların başında 'saygı nöbeti' tuttu. Yüreklerindeki yangının ilk gün olduğu gibi sürdüğünü söyleyen şehit anneleri, çocukları için dua edip gözyaşı döktü.

Buruk Mezarlığı'ndaki polis şehitliğindeki törende ise Adana Müftüsü Hasan Çınar, Çanakkale'de destan yazan kahraman askerler ile bugün terör saldırısında şehit olanlar arasında makam olarak hiç bir fark bulunmadığını dile getirerek, tüm şehitler için dua etti.

Siirt'in Pervari ilçesinde 2004 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Cumali Hakan'ın mezarında duan eden yakınları da gözyaşı döktü.

(Tür: Yurt)

Adana\'da Şehitlikler Ziyaretçi Akınına Uğradı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Şehitlikler Ziyaretçi Akınına Uğradı - Son Dakika


Advertisement