Adana'da Sinek ve Haşereyle Mücadele - Son Dakika
Yerel

Adana'da Sinek ve Haşereyle Mücadele

Adana\'da Sinek ve Haşereyle Mücadele

Adana Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden larva, sivrisinek ve haşereyle mücadelesini 15 ilçede kesintisiz sürdürüyor.

19.05.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden larva, sivrisinek ve haşereyle mücadelesini 15 ilçede kesintisiz sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, sivrisinek ve haşerelerin üreme odağı olan dereler, yeşil alanlar, fosseptik çukurları, parklar, pazar yerleri ile cadde ve sokaklardaki rögarları düzenli olarak ilaçlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, Adana 2. İdare Mahkemesi'nin kararına istinaden Adana Büyükşehir Belediyesi'nin vektörle mücadele hizmetini 10 Şubat 2010 tarihinden bu yana devam ettirdiğini bildirdi. Mehmet Çelebi Akkuş, sivrisinek, karasinek, hamam böceği, tatarcık, kene, bit, pire ve kemirgen mücadelesine yönelik larva, rezidüel ve uçkun ilaçlamalarının program dahilinde düzenli olarak sürdürüldüğünü belirtti.

366 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Mehmet Çelebi Akkuş, "Vektörle mücadele çalışmalarımızı 106 araç, 16 pülverizatör, 20 holder, 20 kanal sisteme cihazı, 300 sırt pompası ve 366 personelle Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanı olan 15 ilçenin tamamında etkin şekilde yapıyoruz. Vektörle mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığı'nca haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispatlanmış ilaçlar kullanıyoruz" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda sinek ve haşereyle mücadeleyi amansız sürdürürken muhtarlarla işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Akkuş, "Muhtarlarımızı ve ilaçlama yaptığımız mahallelerdeki vatandaşlarımızı çalışmalarımız konusunda bilgilendiriyoruz. Muhtarlarımızla koordineli şekilde ilaçlamaları sürdürüyoruz. Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü'nün muhtarlarla yaptığı istişare toplantılarında da söz konusu hizmetimizle ilgili çok büyük övgüler alıyoruz" diye konuştu.

ARAÇLAR UYDU TAKİP SİSTEMİYLE İZLENİYOR

İlaçlamalarda kullanılan araçların izlemesini uydu takip sistemiyle gerçekleştirdiklerini, belediye kaynaklarının doğru, etkin ve verimli şekilde hizmete dönüşmesinde büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Akkuş, vatandaşların talep ve şikayetlerini 0322-328 82 72 numaralı telefondan 08.00-01.00 saatleri arasında bildirebileceğini, aynı konuda Alo 153 çağrı merkezini de arayabileceklerini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Sinek ve Haşereyle Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement