Adana'da Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Adana'da Suriyelilere Yardım

Yumurtalık ve Aladağ müftülükleri tarafından düzenlenen kampanyada gıda, giyecek, kışlık malzeme ve soba toplandı.

21.01.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Yumurtalık ve Aladağ müftülükleri tarafından Suriyelilere yönelik düzenlenen kampanyada yardım malzemesi toplandı.

Yumurtalık Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Yumurtalık Şubesi tarafından ilçe merkezinde ve mahallelerde 29 cami ve 19 kuran kursu personelinin öncülüğünde ve hayırsever vatandaşların katılımıyla kampanya düzenlendi.

Müftüsü Derviş Makas, battaniye, giyim, yakacak, soba ve erzak gibi ihtiyaç kalemlerini kapsayan yardım kampanyası neticesinde 301 koli içinde yağ, şeker, mercimek, makarna, çay gibi gıda malzemelerinin olduğu gıda paketi, 2,5 ton un, 450 battaniye, 56 halı-kilim, 2 çadır, 4 elektrikli soba, 16 kömür sobası, 4 ton yakacak, 3 kamyon giyim malzemesi toplandığını söyledi.

Yardımların öncelikle ilçede sayıları 600 kadar olan Suriyelilere ve yoksul vatandaşlara bizzat çadırlarına veya evlerine götürülerek dağıtıldığı ifade eden Makas, "Artan bir kamyonluk yardım malzemesi Adana genelinde yaşayan Suriyelilere dağıtılmak üzere Ceyhan Belediyesinin tahsis ettiği araçla Adana  İl Müftülüğüne gönderdik. Gerçekleştirdiğimiz kampanyaya ilgi ve himayelerini esirgemeyen kaymakamımız Asalet Karabulut'a ve yardımsever vatandaşlarımıza, fedakarca çalışan imam-hatip, müezzin-kayyım ve kuran kursu öğreticisi personelime teşekkür ediyorum" dedi.

Aladağ Müftülüğü tarafından da düzenlenen kampanyada bir kamyon ayni yardım toplandı.

İlçe Müftü Vekili Fatih Gözüküçük, camilerden yaptıkları yardım anonslarını duyan yardımseverlerin desteğiyle toplanan yardımların Adana'daki toplanma merkezine ulaştırılmak üzere bir kamyona yüklenerek gönderildiğini kaydetti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement