PKK/KCK Yapılanmasına Polis Operasyonu: 173 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

PKK/KCK Yapılanmasına Polis Operasyonu: 173 Gözaltı

PKK/KCK Yapılanmasına Polis Operasyonu: 173 Gözaltı

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 173 şüpheli gözaltına alındı.

13.02.2017 08:48  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Adıyaman, Antalya, Edirne, İzmir, Malatya, Mersin ve Van polisi, PKK/KCK yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Adana'da 26, Adıyaman'da 4, Antalya'da 12, Edirne'de 1, İzmir'de 35, Malatya'da 24, Mersin'de 60, Van'da ise 11 şüpheli gözaltına alındı. Edirne'de yakalanan PKK/KCK yöneticisi, Yunanistan'a kaçmak üzereyken sınırda yakalandı.

300 POLİSLE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasında ve üniversite yapılanmasında yer alıp, mahalle komisyonlarında faaliyet gösteren, korsan gösteri ve eylemleri organize ettiği öne sürülen kişilere yönelik şafak vakti 300 polisle eş zamanlı operasyon düzenledi.

PKK/KCK Yapılanmasına Polis Operasyonu: 173 Gözaltı
ADANA'DA 30 FARKLI ADRESE BASKIN YAPILDI

Seyhan ilçesi, Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahallerinde yoğunlaşan operasyonda önceden belirlenen 30 farklı adrese baskın yapıldı. Mahalleye önce zırhlı araçlar ve ellerinde uzun namlulu silahlarıyla özel hareket ekipleri girip geniş güvenlik önlemi aldılar, ardından da TEM ekipleri söz konusu evlere kapıları çalarak içeri girdi. Evleri arayan polisler, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirdi.

PKK/KCK Yapılanmasına Polis Operasyonu: 173 Gözaltı
26 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Düzenlenen operasyonda 5'i kadın toplam 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimine getirildi. Şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İZMİR'DE 50 ADRESE BASKIN DÜZENLENDİ

İzmir'de ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin desteğiyle merkez ilçeler ile Menemen, Menderes, Bayındır ve Urla ilçelerinde 50 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Belirlenen adreslerde özel hareket polisleri uzun namlulu silahlarla önlem alırken açılmayan kapılar da "koçbaşı" ile kırıldı.

Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı.

PKK/KCK Yapılanmasına Polis Operasyonu: 173 Gözaltı
KCK ADINA FAALİYET YÜRÜTÜYORLARDI

Zanlıların terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları, sosyal medya aracılığıyla terör örgütüne yönelik operasyonları küçük düşürücü paylaşımlarda bulundukları, devlet büyüklerine hakaret ettikleri, örgüte eleman kazandırdıkları ve örgütün şehir yapılanması KCK adına faaliyet yürüttükleri iddia edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜTÜNÜN PROPAGANDASINI YAPTILAR

Bazı şüphelilerin ise geçen yıl Doğu ve Güneydoğu illerinde terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlara karşı "Barış Bloku" adı altında 31 Ocak 2016'da düzenlenen etkinlikte terör örgütünün propogandasını yaptıkları, 6 Mart 2016'da da Bornova'da "kadın hakları" adı altında gerçekleştirilen izinsiz gösteride terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri öne sürüldü.

PKK/KCK Yapılanmasına Polis Operasyonu: 173 Gözaltı
MERSİN'DE ÖRGÜT ADINA FAALİYET GÖSTEREN 60 KİŞİ GÖZALTINDA

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik kent merkezindeki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütünün sözde kent ve mahalle komisyonlarında faaliyet göstermek, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize etmek iddialarıyla haklarında gözaltı kararı verilen 60 kişi yakalandı.

Toros Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

VAN'DA BİRÇOK ADRESE EŞZAMANLI BASKIN YAPILDI

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 3 av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah Van'ın merkez İpekyolu ile Tuşba İlçesi'ndeki birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltna alınan 11 kişi Van Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

ANTALYA'DA ÇOK SAYIDA ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Antalya Terörle Mücadele Ekipleri (TEM), sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasının yapıldığını belirledi. Terörist elebaşı Abdullah Ocalanın yakalanışının yıldönümü olan 15 Şubat tarihinde eylem yapacağı değerlendirilen 12 şüphelinin evine TEM operasyon ekipleri tarafından bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital veri ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3'ü kadın 12 kişi, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

YURTDIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN SINIRDA YAKALANDI

Edirne'de, terör örgütü PKK/KCK yöneticisi olduğu iddia edilen kişi, yurt dışına kaçmaya çalışırken Yunanistan sınırında yakalandı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, devriyeleri sırasında şüphelendiği 3 otomobili Meriç ilçesinde durdurdu.

Otomobillerde yurt dışına kaçma hazırlığındaki 16 yabancı uyruklu yakalandı.

PKK/KCK YÖNETİCİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Jandarma karakolunda ifadesi sırasında kendisini Suriyeli "Ahmet Selim" olarak tanıtan kişiden şüphelenen jandarma ekipleri, üst aramasında göndericisi Bayram Altun olan posta gönderisi buldu.

Yapılan parmak izi eşleştirmesinde kimliğini gizleyen kişinin terör örgütü PKK/KCK yöneticisi olduğu iddia edilen Altun olduğu tespit edildi.

Altun'un Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesince "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme", "Dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etme", "Cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olma" suçlarından sanık olarak yargılandığı, adli kontrol kararı ve yurt dışı çıkış yasağı bulunduğu belirlendi.

ADIYAMAN'DA 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Adıyaman'da, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü lehine sosyal medya hesaplarından propaganda yaptığı tespit edilen 8 şüphelinin yakalanması için savcılık kararıyla bu sabah operasyon başlattı. Kent merkezi ile ilçelerde 8 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda 4 şüpheliye ulaşılamazken, gözaltına alınan 4 şüphelinin evinde ruhsatsız bir tabanca ile örgütsel dokümanlar bulundu. Sağlık kontrollerinin ardından 4 şüpheli sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

MALATYA'DA 31 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLENDİ

Malatya merkezli iki ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütünün legal yapılanmalarından olan ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Çadır Yardımlaşma Dayanışma Derneğinde faaliyet yürüten kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Malatya'da 31 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si ise İstanbul'da yakalandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK/KCK Yapılanmasına Polis Operasyonu: 173 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement