Adana'da Tiyatro Dolu Günler Yaklaşıyor - Son Dakika
Güncel

Adana'da Tiyatro Dolu Günler Yaklaşıyor

Adana\'da Tiyatro Dolu Günler Yaklaşıyor

Adana'da Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 27 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında 17'ncisi düzenlenecek 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde, 9'u yabancı 10'u yerli toplam 19 tiyatro topluluğu sahne alacak.

11.03.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 27 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında 17'ncisi düzenlenecek 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde, 9'u yabancı 10'u yerli toplam 19 tiyatro topluluğu sahne alacak.

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde tiyatroseverlerle buluşacak. Önceki yıllarda tarihi Taşköprü ve Seyhan Nehri üzerinde yapılan görkemli açılış töreni yerine festival bu sezon, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş' oyunuyla başlayacak. Açılış gününde, usta bir tiyatro sanatçısı 'Dünya Tiyatrolar Günü Bildirisi'ni okuyacak. Festivalde, ABD, Çin, Makedonya, Yunanistan, Almanya, Portekiz, Fransa, Ukrayna ve Kenya'dan yabancı topluluklar ile 10 yerli grup, toplam 34 gösteri sunacak.

UĞUR MUMCU'DA ŞÖLEN VAR

Önceki yıllarda festival kapsamında tarihi Taşköprü üzerinde yapılan atölye çalışmaları, Karagöz ve canlı performans gösterileri bu yıl, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek. Dans gösterileri ve görme engellileri yönelik okuma tiyatrosunun sahneleneceği festivalde, genç tiyatrocular da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde oluşturulacak 'Genç Sahne'de seyirciyle buluşacak. Geleneksel olarak festivalin kapanışında gerçekleştirilen büyük sokak gösterisini bu yıl 11 Nisan'da Uğur Mumcu Meydanı'nda Almanya'dan 'Panopticum' grubu sunacak.

'DOLU DOLU GEÇECEK'

Festivalin yine tiyatroseverlere unutulmaz anlar yaşatacağını belirten Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Efe Ünsal, çok önemli tiyatro oyunlarının seyirciye 'merhaba' diyeceğini belirtti. Festivalin bu sezon halkla daha da bütünleşeceğini aktaran Ünsal, "Parklarda atölye çalışmaları ve dans gösterileri sunulacak. Dünyanın ve ülkenin saygın toplulukları sahneye çıkacak. Festivalimizin coşkusu her yıl artıyor. Oyun biletlerimiz festival başlamadan bitiyor. Bu sene de dolu dolu bir festival halkımızla buluşacak" dedi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Tiyatro Dolu Günler Yaklaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement