Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Adana'da Toprak Koruma Kurulu toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

01.08.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Toprak Koruma Kurulu toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda, Vali Mahmut Demirtaş ile kurul üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıçam ilçesi Buruk ve Göztepe mahallelerine yapılması planlanan otogar alanı, kapalı ve açık otopark, sosyal ve kültürel donatı alanı, halı sahası, itfaiye araç toplama merkezi, otoban bağlantı yolları ve ekmek fabrikası yapımı için ayrılan 2 milyon 490 bin metrekare arazinin tarım dışı kullanımını değerlendirdi.

Çukurova'nın, Bakanlar Kurulu tarafından "Büyük Ova" ilan edilebilmesi için istenen Toprak Koruma Kurulu kararı ile diğer konuların görüşüldüğü toplantı, Vali Demirtaş'ın, söz konusu alanlarda incelemede bulunmasının ardından son buldu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, İl Defterdarı Metin Otak, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Suat Şenol, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Oktay Karakuş, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Kenan Deniz ile diğer kurul üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement