Adana'da Yapımı Süren 33 Bin Kişilik Stat - Son Dakika
Yerel

Adana'da Yapımı Süren 33 Bin Kişilik Stat

Vali Büyük: "Güneyin, hatta Akdeniz’in en çağdaş stadından sadece futbol olarak değil, salon sporları olarak da en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacağız" "Türkiye genelinde statlar daha verimli kullanılmalı, futbolun dışında aktivite sayısı artmalı"

11.02.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da TOKİ tarafından yaptırılan 33 bin kişilik stadın inşaatı devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Vali Mustafa Büyük, Sarıçam İlçesi, Çukurova Üniversitesi Balcalı mevkisinde yapımı süren yeni stadın inşaatını inceleyerek, yüklenici firma ortaklarından İsmail Ilgaz, Bayram Albayrak, proje mimarı Bünyamin Derman ile proje koordinatörü Osman Belen'den bilgi aldı.

Vali Büyük, çeşitli nedenlerle stat inşaatına geç başlanıldığını, yüklenici firmanın bunu telafi edeceğine inandığını belirtti.

Toplam 102 dönümde yapılacak 107 milyar liraya ihale edilen stadın arazi ve yer tesliminin çeşitli nedenlerle geç yapıldığını anımsatan Büyük, şunları kaydetti:

"23 Eylül 2013'te yer teslimi yapılan stat, protokol gereğince 770 günde tamamlanacak. Fiziki olarak yüzde 20'si tamamlanan 33 bin kişilik stat, 2016-2017 futbol sezonunda hizmete girecek. Güneyin, hatta Akdeniz'in en çağdaş stadından sadece futbol olarak değil, salon sporları olarak da en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacağız."

Vali Büyük, stada ulaşımın rahat olacağını, yakın gelecekte hafif raylı sistemin stadın yanından geçeceğini, Adana takımlarının Süper Lig'e çıkmasıyla stadın öneminin daha iyi anlaşılacağını da belirtti.

"Eğitim ve spor birbirini tamamladı"

Türkiye genelinde statların verimli kullanılmadığını, haftada veya 15 günde bir maç yapılan buralarda spor ve güzel sanatlar liseleri olması gerektiğini vurgulayan Büyük, şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim ve spor birbirini tamamlamalı. Türkiye genelinde statlar daha verimli kullanılmalı, futbolun dışında aktivite sayısı artmalı. Statlar cazibe ve çekim merkezi olmalı. Futbolun dışındaki branşlara geniş yer verilmeli. Böylece ailelerin, 'spor yapan çocuklar başarısız olur' düşüncesi ortadan kalkar. Yeni statlar görsel olarak çok iyi ancak burayı her gün değerlendirecek etkinliklerle güçlendirmeliyiz."

Proje mimarı Bünyamin Derman da Beşiktaş'ın Vodafone Arena İnönü Stadı'nı da kendilerinin yaptığını belirtti.

Hava koşulları nedeniyle dış cepheyi beyaz yapmayı düşündüklerini kaydeden Derman, "Üstü kapalı olan stadın tribünlerini de Avrupa'da olduğu gibi farklı renklerde yapmayı düşünüyoruz. Stat bünyesinde bulunacak 155 locadan kulüplerin iyi gelir sağlayacağına inanıyoruz. Yüklenici firma olarak her alanda iyi malzeme kullanarak çalışmalarımızı yüksek tempoda sürdürüyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile sürekli iletişim halindeyiz" değerlendirmesinde bulundu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Yapımı Süren 33 Bin Kişilik Stat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement