Adana'da 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonu; 8 Polis Gözaltına Alındı (3) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Adana'da 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonu; 8 Polis Gözaltına Alındı (3) - Yeniden

Adana\'da \'Yasa Dışı Dinleme\' Operasyonu; 8 Polis Gözaltına Alındı (3) - Yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine Adana'da 'yasa dışı dinleme' operasyonu; 8 polis gözaltına alındı' başlıklı ana haber ve ek haberlerimizi ek bilgiler ve kesinleşen kimlik bilgileriyle son haliyle yeniden veriyoruz.

08.04.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayın Yazıişleri müdürlerine

Adana'da 'yasa dışı dinleme' operasyonu; 8 polis gözaltına alındı' başlıklı ana haber ve ek haberlerimizi ek bilgiler ve kesinleşen kimlik bilgileriyle son haliyle yeniden veriyoruz.

--------------------

YENİDEN

ADANA'da yasa dışı telefon dinleme iddiaları ile ilgili aralarında Emniyet Müdür eski Yardımcısı İsmail Bilgin ile  İstihbarat Şube eski Müdürü Ertuğrul Yetkin'in de bulunduğu 1'i emekli, 1'i kadın 8 polis gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli polislerin evinde yapılan aramalarda bazı dijital malzemelere el konuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'Sahte isimli yasadışı dinleme yapmak ve eyleme iştirak etmek' suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Adana 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan izinle özel ekip tarafından bugün saat 07.00 sıralarında operasyon başlatıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün de desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda; 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'ndan Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İsmail Bilgin, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü'ne atanan Ertuğrul Yetkin, 100'üncü Yıl Polis Merkez Amirliği'nde Grup Amiri olan Komiser Fevzi Mert ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Ramazan Kasap, Mehtap Avcu, Hasan Serçe, Ahmet Şenal ile söz konusu şubede görev yaparken emekli olan Abdullah Karaca'nın lojman ve evlerine baskın yapıldı. Bu polisler gözaltına alınırken, evlerinde detaylı bir arama yapıldı. Aramada suç unsuru olabileceği belirtilen bazı dijital malzemelere el konuldu. Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında getirildiği Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra da sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyonu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan'ın yürüttüğü, Valiliğin yasadışı dinlendiği iddiası ile daha önceden şikayeti bulunan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un da birkaç kez Adana Emniyet Müdürlüğü'ne giriş çıkış yaptığı ileri sürüldü.

TIR'LAR ARANMIŞTI

Suriye'ye 19 Ocak'ta giden MİT'e ait TIR'ların Adana'da aranması 'Paralel yapının' organizasyonu olarak değerlendirilirken, kapatılan özel yetkili mahkeme savcıları ile bazı jandarma subayları kısa sürede başka görevlere ve illere atanmış, bu aramanın yapılması ile ilgili olarak da 'casusluk soruşturması' açılmıştı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonu; 8 Polis Gözaltına Alındı (3) - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement