Adana'da Yeni Futbol Sezonu Açılışı ve Kupa Töreni - Son Dakika
Yerel

Adana'da Yeni Futbol Sezonu Açılışı ve Kupa Töreni

Adana\'da Yeni Futbol Sezonu Açılışı ve Kupa Töreni

Adana Valisi Mustafa Büyük, spor ve gençliğin hassasiyetle üzerinde durulması ve önemsenmesi gereken konu olduğunu söyledi.

18.09.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Mustafa Büyük, spor ve gençliğin hassasiyetle üzerinde durulması ve önemsenmesi gereken konu olduğunu söyledi.

Vali Büyük, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirilen "Yeni futbol sezonunun açılışı ve kupa törenine" katıldı. Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yaptığı konuşmada sporun gençler üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaptı.

Kentimizde ve ülkemizde spor tesisleri ve altyapının gelişmesi için çalışmalar yapıldığının altını çizen Vali Büyük, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Öncelikle yeni futbol sezonun tüm amatörlere, hakem, antrenör ve diğer görevlilere hayırlı olmasını diliyorum. Spor ve gençlik her ikisi de hassasiyetle üzerinde durmamız ve önemsememiz gereken konu. Kentimizde sürekli yeni tesisler yapılıyor. Bunların yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bu bağlamda; spor yatırımları konusunda her şeyi devletten beklemek doğru değil. Yerel yöneticiler ve hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve sağlıklı nesil yetiştirmenin yolu spordan geçer. Geçen yıl şampiyon olan takımları da kutluyorum."

GÜLLERİ: "AMATÖRLERE MALZEME DAĞITAN BELEDİYELERE TEŞEKKÜRLER"

Törende konuşan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, geçen yıl 6 bin 634 sporcuya lisans çıkardıklarını, 72 kulübün 12 kategoride 297 takımla toplam bin 650 müsabaka gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Geçen sezon Adana'da 42 takımın dereceye girdiğini, 14 takımın da Türkiye şampiyonalarına katıldığını hatırlatan Gülleri, "Geçen yıl amatörlerimiz Adana merkez ve ilçelerde bin 650 müsabakayı çağdaş çim ve sentetik sahalarda oynadılar. Başta Vali Mustafa Büyük olmak üzere, tüm taleplerimizi yerine getiren ve tesisleri hazırlayan bir önceki İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, şimdiki İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, vize, refarans ve lisans işlemleri için her kulübümüze 2 bin 500 TL nakdi yardım yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, amatörlere malzeme dağıtan Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'a teşekkür ederiz. Yeni sezonda tüm kulüplerin fair Play felsefesinde hareket etmelerini arzu ediyor ve başarılar diliyoruz."

Konuşmalardan sonra, Vali Büyük, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, ASKF Başkanı Gülleri, İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi, İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, Eski İl Spor Müdürü Tuncer Akdoğan, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Çukurova Yüksel Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bihter Yüksel, geçen yıl dereceye giren 42 kulübe kupalarını verdiler.

Sporcu, yönetici ve Süper Futbol Lig Hakemi Caner Ak ile bir süre sohbet eden Vali Büyük, sezonun ilk maçı olan Çukurova Demirspor- Kürkçüler karşılaşmasının başlama vuruşunu yaptı ve maçı izledi. Bu arada, Çukurova Demirspor karşılaşmayı 1-0 galip tamamladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Yeni Futbol Sezonu Açılışı ve Kupa Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement