Adana'da Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Adana'da Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu

Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün desteği ile düzenlenen VIII. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu’nu (YEKSEM) 15-16 Ekim tarihlerinde Adana’da yapılacak.

04.10.2015 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün desteği ile düzenlenen VIII. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu'nu (YEKSEM) 15-16 Ekim tarihlerinde Adana'da yapılacak.

EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirecek sempozyumla yenilenebilir enerji alanında bilimsel ve teknik çalışmaların tartışılmasına zemin oluşturmak olduğunu söyledi. Mak, "Sempozyumla akademisyenleri, araştırmacıları ve uygulayıcıları bir araya getirerek çalışmalarını sunmaları ve tartışmaları için fırsat yaratmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasını kısıtlayan engellerin kaldırılmasına yönelik çözümlerin belirlenmesini sağlamak, bilgi ve deneyim alışverişini gerçekleştirmek ve toplumun bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amaçlanmaktadır" dedi.

VIII. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu (YEKSEM) hazırlıklarına Aralık 2014 tarihinde başladığına dikkat çeken EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, üniversitelere, ilgili kamu kurumlarına yerel yönetimlere, TMMOB'a bağlı Odalara ve sektör temsilcilerine duyuru yapıldığını, Düzenleme ve Yürütme Kurulu toplantıları gerçekleştirildiğini, sektör bileşenlerinin ziyaret edildiğini kaydetti. Mak, sempozyuma 62 adet bildiri gönderildiğini, gönderilen bildirilerin 41'i sözlü olarak 7'si ise poster olarak sunulacağını, ayrıca sempozyum süresince konu ile ilgili 2 ayrı panel düzenleneceğini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement