Adana'daki "Casusluk" Davası - Son Dakika
Yerel

Adana'daki "Casusluk" Davası

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulmasına ilişkin davada yargılanan sanıkların avukatlarından Tolga Kaan Pataz, mahkeme heyetine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma aynı fiilden dolayı tutuklu sanık bulunduğu için kovuşturmanın bu aşamada yapılmaması gerektiğini ilettiklerini bildirdi.

13.04.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulmasına ilişkin davada yargılanan sanıkların avukatlarından Tolga Kaan Pataz, mahkeme heyetine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma aynı fiilden dolayı tutuklu sanık bulunduğu için kovuşturmanın bu aşamada yapılmaması gerektiğini ilettiklerini bildirdi.

Pataz, duruşmaya verilen arada, adliye önünde gazetecilere, MİT"e ait olduğu iddia edilen tırların durdurulmasıyla ilgili Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2014/161 sayılı esas dosyasına ilişkin duruşmada, 17'si tutuklu 33 sanığın yargılandığını söyledi.

Sanıklardan 17'sinin cuma günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 2014/41637 sayılı soruşturma dosyasında tutuklandığını anımsatan Pataz, şunları kaydetti:

"Tutuklanan 17 sanık dışındakiler bugün duruşmaya katıldı. Sabahki duruşmanın ilk saatlerinde mahkeme heyetine, tutuklu müvekkillerin hazır olmaması ile aynı fiilden dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma bulunması ve bu soruşturmanın mükerrer olacağından kovuşturmanın şu aşamada yapılmaması gerektiğini ilettik. Mahkeme heyeti, bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi aldı. Birleşen dava dosyasının iddianamesi okundu. Verilen aranın ardından hem taleplerimiz hem de usulle ilgili karar verilecek."

Hazır bulunan sanıkların, İstanbul'da 6 günlük sorgu aşamasında yeni çıktığını belirten Pataz, "Sanıkların, gerek fiziksel gerek psikolojik açıdan gerekse de dosyada savunma anlamında hukuki yardım alacakları müdafilerinin de hazır olmaması nedeniyle fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesi, üzerilerindeki psikolojik baskının azaltılması anlamında savunmalarının sonraki celse alınması konusunda da talebimizi mahkeme heyetine ilettik" dedi.

Pataz, tutuklu sanıkların nerede tutulduğuyla ilgili soruya, "Biz, İstanbul'dayken tutuklama kararından sonra kararı icra eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hadımköy'de, bildiğimiz kadarıyla içeride herhangi bir tutuklu ya da hükümlünün bulunmadığı bir askeri cezaevinden bahsedildi. Zannedersem tutuklanan 17 muvazzaf asker, burada tutulmakta. Bu yer adeta onlar için açılmış gibi bir sonuç ortaya çıktı" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'daki 'Casusluk' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement