Adana'daki Fetö/pdy Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Fetö/pdy Soruşturması

Adana\'daki Fetö/pdy Soruşturması

Adana'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2'si tutuklu, 2'si hakkında yakalama kararı bulunan 13 gazeteci hakkında "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

27.12.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2'si tutuklu, 2'si hakkında yakalama kararı bulunan 13 gazeteci hakkında "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin kentteki medya yapılanmasıyla ilgili soruşturması tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı tutuklu gazeteciler Aytekin Gezici ve Abdullah Özyurt ile haklarında yakalama kararı bulunan eski Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Adana Temsilcisi Bilal Öğütcü, Hasan Ertaş ile adli kontrolle serbest bırakılan Rifat S, Mustafa N.Y, Hakan B.Y, Osman P, Ali B, Salim B, Taner T, Yüksel E. ve Abdurrahim H. hakkında, "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan iddianame hazırladı.

Sanıklar hakkında 15'er yıl hapis cezası istenen iddianame, terör suçlarına bakan Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

Mahkeme heyeti yaptığı inceleme sonucu iddianame ve dava dosyasında eksiklikler olduğunu öne sürüp iddianameyi eksikliklerin tamamlanması için savcıya geri iade etti. Savcı da eksiklik olmadığını iddia ederek dava dosyasını tekrar mahkemeye gönderdi.

Uyuşmazlık üzerine iddianame bir üst mahkeme olan 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme heyeti, yaptığı inceleme sonucu iddianameyi hazırlayan savcının iddialarını yerinde bulup iddianameyi ve eklerini Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Mahkeme heyeti, yaptığı inceleme sonucunda hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Toplam 59 sayfadan oluşan iddianamede, zanlıların FETÖ/PDY ile bağlantıları anlatılırken, tanıkların da ifadelerine yer verildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan Bilal Öğütcü'nün 19 Temmuz'da yurt dışına kaçtığı belirtilen iddianamede, Öğütcü'nün darbe girişimini övücü paylaşımlar yaptığı, Zaman gazetesinin kapatılmasını protesto edip, güncel konularda örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirmeler yaptığı belirtildi.

Gazetecilerin çoğunun FETÖ/PDY'ye ciddi destek olduğu, Zaman gazetesinin kapatılması nedeniyle protesto gösterilerine katıldıkları kaydedilen iddianamede, bazı sanıkların Öğütcü'nün davetlisi olarak kapatılan Kimse Yok mu Derneği üyeleriyle Senegal'e gittikleri ve burada örgüt okullarını ziyaret ettikleri aktarıldı.

İddianamede, sanıklardan Hakan B.Y'nin sosyal medya hesabından Başbakanı protesto etmek için "Haşhaşiler Derneğini kurup başkanlığını üstleneceğim." şeklinde paylaşımda bulunduğu, "örgütün Adana il imamı" Ömer Ekinci ile görüntü verip onlardanmış algısı oluşturduğuna ve örgüt okullarını ziyaret ettiğine dikkati çekildi.

Bazı gazetecilerin Bank Asya'da özellikle 2014'te hesap hareketlerinin bulunduğu ifade edilen iddianamede, geçmişte Seyhan Belediyesi'nde basın mensubu olarak çalışan ve daha önce Zaman gazetesinde muhabirlik yapan Aytekin Gezici'nin de FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'i övücü ve yaptığı eylemleri meşru göstererek destekleyen paylaşımlar yaptığı belirtildi.

İddianamede Gezici'nin ayrıca FETÖ/PDY lehine algı oluşturduğu da ifade edildi.

İddianamede, sanıklardan Abdullah Özyurt'un sosyal medya hesabından "imam" ve "abilere" iletilmek üzere yaptığı paylaşıma yer verildi:

"Tüm il ve ilçe imamlarına, ağabeylere, ablalara kurum imamlarına iletin. Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın, meydanlara inip kendini kamufle etsin, resim çekilip sosyal medyada yayınlasın. Demokrasi, seçilmiş irade filan desinler. Ama asla ve asla muhterem hoca efendinin adı geçmesin açıklamalarda. Hepimizi alabilirler, herkes 'Darbeden haberim yok televizyonda gördüm ilk kez.' desin. Asla hükümete ve Tayyip Erdoğan'a karşı olumsuz bir paylaşım yapmayın. Bu grubu kapatıyorum şimdi."

Öte yandan, diğer sanık gazetecilerin de terör örgütü elebaşı lehine övücü yazılar yazdıkları, bağlılıklarını bildiren paylaşımlar yaptıkları da iddia edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Fetö/pdy Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, Counter-Strike 2'yi piyasaya sürdü ancak hile kullanımı hala daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular, yeni oyunla birlikte hilecilerle karşılaşmayacaklarını düşünüyordu ancak beklentiler karşılanmadı. Valve'ın Anti-Hile (VAC) sistemi bile hile tekniklerini tespit etmekte zorlanıyor. Oyuncuların tepkileri ise sürekli olarak artıyor.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement