Adana'daki Seçim Sonuçlarına İtiraz - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Seçim Sonuçlarına İtiraz

Adana\'daki Seçim Sonuçlarına İtiraz

MHP Konya Milletvekili Bal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili tüm oyların yeniden sayılması talebinin reddedildiğini söyledi.

03.04.2014 15:16  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili AK Parti'nin tüm oyların yeniden sayılması talebinin reddedildiğini belirtti.

Bal, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin Adana'daki seçim sonuçlarını hazmedemediğini ileri sürdü.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın ilk sonuçların alındığı anda, "İki gün içerisinde Adana'da her şey değişebilir" şeklinde açıklama yaptığını ifade eden, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de seçim kurulları üzerinde baskı yaptığını iddia eden Bal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun ise Adana'da kamuoyu yaratmaya çalıştığını savundu.

Adanalıların iradesi ortadan kaldırılarak seçimin iptal ettirilmesine çalışıldığını dile getiren Bal, şunları söyledi:

"Adana'da bu seçimleri yapan 5 bin 62 sandık kurulu ve 16 ilçe seçim kurulu var. Her sandık kurulunda 5 siyasi partinin görevlileri ve başında da devletin memuru bulunmaktadır. Sayın Soylu, bunu bir şaibe olarak paketleyip Adanalıya sunarken, bir kurgu olarak gördüğünü ve 'bu kurguyu fark etseydik biz bozardık' demek suretiyle ne kadar akılla, mantıkla bağdaştırılamayan biz söz sarf ettiği ortaya çıkmaktadır. Bu iş, ilçe seçim kurullarına yapmış oldukları onlarca itirazın bumerang gibi geri dönüp suratlarına şamar gibi çarpmasıyla sona ermiştir. Bütün ilçe seçim kurulları incelemelerini tamamlamışlar, AKP'nin tüm oyların sayılmasına ilişkin taleplerini 16 ilçe seçim kurulu reddetmiştir. Geçersiz oyların değerlendirilmesi kapsamında oy çeteleleri tutulurken maddi hata olup olmadığı ve sandık sonuç tutanaklarıyla birleştirme tutanaklarının arasında hata olup olmadığı yönündeki incelemeler de tamamlanmıştır. Dolayısıyla arada 22 bin civarındaki oy farkıyla seçimi kazanmış olan MHP adayı Hüseyin Sözlü'nün önüne konulmak istenen takoz kaldırılmıştır."

MHP'den belediye başkanı seçilen Aytaç Durak'ın 21 gün sonra görevden alındığını ve 4 yıl 11 ay 8 gün sonra görevine iade edildiğini ifade eden Bal, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün görevi Durak'tan devralacağını kaydetti.

- Geçersiz oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazlar

MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da bir gazetecinin geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla ilgili sorusu üzerine, Seyhan ilçesindeki 3'üncü bölge seçim kurulunda yeniden sayılan 114 sandıkta AK Parti lehine 64, MHP lehine 60 oy daha çıktığını, resmi olmayan sonuçlara göre 12 oy farkla belediye başkanlığını kazandıkları Karaisalı ilçesinde ise oyların yeniden sayılmasıyla farkın 44'e yükseldiğini bildirdi.

Toplantıya, resmi olmayan sonuçlara göre MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Seçim Sonuçlarına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement