Adana'daki Taksici Cinayeti - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Taksici Cinayeti

Adana\'daki Taksici Cinayeti

Adana’da 46 yaşındaki taksicinin boğazını keserek 70 lirasını ve cep telefonunu gasp ettikten sonra kaçan zanlıları polis her yerde arıyor.

30.10.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 46 yaşındaki taksicinin boğazını keserek 70 lirasını ve cep telefonunu gasp ettikten sonra kaçan zanlıları polis her yerde arıyor.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesi Ali Hocalı Mahallesi'nde 31 Temmuz 2015 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, Yamaçlı Mahallesi'nde bulunan Yeni Yol Taksi durağına bağlı çalışan Erdal Bayakı (46), 01 T 2405 plakalı taksisine akşam saat 19.30 sıralarında bir yolcu alarak Baraj Yolu Caddesi'ne götürdü. Yolcuyu bıraktıktan sonra Karataş Bulvarı eski Devlet Hastanesi yanına geldiği sırada taksiye el kaldıran kimliği belirsiz 3 kişiyi otomobiline aldı. Zanlılar Ali Hocalı Mahallesi'ne gitmek istediklerini söyledi. Bir kişi taksicinin yanına iki kişi ise arka tarafa oturdu. Zanlılar Ali Hocalı Mahallesi'ne varmak üzereyken arkada oturan kişinin birisi taksicinin boğazına bıçak atıp cebindeki 70 lirayı ve cep telefonunu alıp taksiciyi de aşağı atarak, taksiyi de alıp tekrar Adana istikametine doğru kaçtılar. Bu arada taksici boğazını tutarak yola çıkıp gelen bir TIR'ı durdurarak, "Beni gasp ettiler boğazımı kestiler, Türkçeleri biraz kırıktı, Suriyeli olabilirler. Hemen polise haber ver" dedi. Bunun üzerine TIR sürücüsü önce sağlık ekiplerine daha sonra da polise haber verdi. Taksici sağlık ekipleri tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis yaptığı araştırmada taksiyi Sarıçam ilçesine bağlı Baklalı Mahallesi yakınlarında buldu. Ancak zanlılara ulaşamadı.

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri cinayet zanlılarını bulmak için adeta iğneyle kuyu kazar gibi çalıştı. Dedektifler, önce taksicinin en son götürdüğü yolcu istikametindeki güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Yapılan bu incelemede taksicinin akşam saat 19.00 gibi Baraj Yolu Caddesi'ne müşteri götürdüğü, daha sonra çevre yolundan Karataş Bulvarı üzerinden durağına gelirken eski Devlet Hastanesi önünde 3 kişiyi alarak Süleyman Vahit Caddesi'nden Ali Hocalı Mahallesi'ne doğru yola çıktığını saptadı. Polis bu saatten sonra da taksiciden haber alınamadığından ve yaralı halde Ali Hocalı Mahallesi'nde bulunduğundan zanlıların bu 3 kişi olduğunu saptadı. Dedektifler, zanlıların gidebileceği başta Yüreğir'in mahalleleri olmak üzere Seyhan ve Sarıçam'da toplam 15 mahallede güvenlik kamerasından alınan fotoğraflarla zanlıları aradı.

Bu arada polis, yaklaşık 400 vatandaş ile yüz yüze görüştü. Ancak bütün bu çalışmalara rağmen zanlılara bir türlü ulaşılamadı. Taksicinin ölmeden önce "Türkçeleri kırıktı Suriyeli olabilir" sözlerinden yola çıkan polis, çevre illerdeki Suriyeliler de olmak üzere yüz binlerce Suriyeli fotoğrafı ile eldeki fotoğrafları eşleştirdi ancak zanlılar bulunamadı. Polis hala her yerde zanlıları bulmak için çalışma yapıyor. Polis 155'e yapılan ihbarları da titizlikle değerlendirip boğazı kesilerek öldürülen taksicinin katillerini bulmaya çalışıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'daki Taksici Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.


Advertisement