Adana'daki Yasadışı Dinlemelere Yönelik Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Yasadışı Dinlemelere Yönelik Soruşturma

Adana\'daki Yasadışı Dinlemelere Yönelik Soruşturma

Adana'da yasadışı dinleme iddialarına yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan 6 emniyet mensubundan F.M.'nin avukatı Ayhan Gül, soruşturmanın tamamen siyasi olduğunu savunarak, hakim ve savcıların HSYK onayı olmadan dinlendiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını, dosya kapsamında hakim ve savcıların dinlendiğine dair hiçbir delil, belge ve emare olmadığını ileri sürdü.

10.04.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da yasadışı dinleme iddialarına yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan 6 emniyet mensubundan F.M.'nin avukatı Ayhan Gül, soruşturmanın tamamen siyasi olduğunu savunarak, hakim ve savcıların HSYK onayı olmadan dinlendiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını, dosya kapsamında hakim ve savcıların dinlendiğine dair hiçbir delil, belge ve emare olmadığını ileri sürdü.

Yasadışı dinleme iddialarına yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme tarafından dün tutuklanan 6 emniyet mensubundan, 100. Yıl Polis Merkezi'nde görevli Grup Amiri Komiser F.M.'nin avukatı Ayhan Gül, F.M.'nin de ailesiyle Adana Adliyesi'nde bir basın açıklaması yaptı. Soruşturmanın siyasi olduğunu vurgulayan Gül, soruşturmada en ufak bir örgüt, yapı ve buna benzer bir uygulamayla ilgili soru ve ifade bulunmadığını söyledi.

Soruşturmanın hukuka aykırı yürütüldüğünü savunan Gül, kanuna aykırı bir dinlemenin söz konusu olmadığını, hepsinin yasal olarak mahkeme kararına dayandığını ifade etti. Hakim ve savcıların HSYK onayı olmadan dinlendiği iddialarına da karşı çıkan Gül, "Savcı ve hakimlerin dinlenmesi sadece iddia. Dosya kapsamında hiçbir delil, belge, emare bulunmamaktadır" dedi.

Soruşturmanın ve verilen tutuklamaların hukuk devleti ilkesi ve evrensel hukuk değerleriyle alakası olmadığını söyleyen Gül, soruşturmanın bir gazete haberinden sonra açıldığını öne sürdü.

Son dönemde yasalarda yapılan değişiklikler ve HSYK'nin büyük bir toplumsal mutabakat ile anayasa değişikliği yaparak oluşturulan yapısının kanun değişikliğiyle tarumar edildiğini ileri süren Gül, hukukun bağımsızlık ve tarafsızlığının ortadan kaldırıldığını öne sürdü.

Bazı gazetelerin ise olayı, gerçek dışı bir noktaya çekmeye çalıştığını belirten Gül, "Paralel yapıya operasyon gibi mesnetsiz sözlerle ifade etmeye çalışılmasını da anlamak mümkün değildir. Bu tür haberler yapan basın organları hakkında tüm yasal haklarımızı arayacağımızın da bilinmesini isteriz" diye konuştu.

Çeşitli soruların cevaplarının verilmesi ve diğer hususların izah edilmesi gerektiğinin altını çizen Gül, akşam saatlerinde tutuklama kararına itiraz edeceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bu manada, şu soruların cevabının verilmesi ve diğer hususların izah edilmesi gerekir. Gazete kupürleri hangi yasa hükmüne göre yasal soruşturmanın dayanağı yapılmaktadır? Müvekkillerimiz terör suçlusu olarak mı görülmektedir ki, terörle mücadele şubesinde ifadeleri alınmıştır? Hangi yasal mevzuata göre fotokopi arama kararı ile arama yapılmaktadır? Bu soruşturma kapsamında müvekkillere isnat edilen suç ve suçlarda ilişkin hukuki bir nitelendirme yapılmamıştır. Sevk maddeleri itibarıyla en fazla adli kontrol uygulaması gereken bir soruşturmada hukuki sınırlar aşılarak tutuklama tedbirine başvurulmuş ve tüm deliller toplanmış olmasına rağmen delillerin karartılması şüphesinden bahsedilmiştir. Bir hukuki niteleme yapılmamış olmasına rağmen, iddia edilen eylemler, görev suçu niteliğindedir. Bu itibarla yetkili makamlar tarafından soruşturma izni verilmeden savcılık tarafından tahkikat yapılması yasaya aykırıdır. Birbiriyle alakası olmayan ve tutarlılık arz etmeyen sevk maddeleri ile suçlanmaları da ne tutturursak gibi bir anlayışla hareket edildiği kanaati oluşturmaktadır. Hukuki mağduriyetin bir an önce giderilmesi için ve konunun aydınlatılması için hukuk çerçevesinde hukuka aykırı uygulamalara neden olanlar hakkında gerekli başvuruları yapacağız. Konunun hukuk adına takipçisi olacağız." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'daki Yasadışı Dinlemelere Yönelik Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement