Adana - Down Sondromlu Genç Kızın Düğün ve Kına Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Adana - Down Sondromlu Genç Kızın Düğün ve Kına Hayali Gerçek Oldu

Adana - Down Sondromlu Genç Kızın Düğün ve Kına Hayali Gerçek Oldu

Adana'da down sendromlu 23 yaşındaki Yeşim Menendiz'in çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu düğün gerçek oldu.

22.09.2016 01:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da down sendromlu 23 yaşındaki Yeşim Menendiz'in çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu düğün gerçek oldu. Genç kızın ailesi tarafından organize edilen düğünde Menendiz, hem gelinlik giydi, hem de kınası yakıldı.

Down sendromlu Yeşim Menendiz için ailesi çok istediği gelinlik giyme hayalini gerçekleştirmesi amacıyla düğün organize etti. Damadın olmadığı düğüne, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve çok sayıda davetli katıldı. Şehir turunun ardından düğünün yapıldığı otele gelen Menendiz'e babası Mehmet Menendiz eşlik etti. Davul zurna eşliğinde salona giren genç kız, ilk dansını babası ile yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, dansın ardından gelin ve ailesinin yanına gelerek temennilerini sundu. Düğüne katılıp, hassasiyetlerini gösteren davetlileri tebrik eden Sözlü, down sendromlu geline altın ve tablet hediye etti. Hediye takdiminin ardından Başkan Sözlü, gelinle dans etti.

DÜĞÜN PASTASINI AİLESİYLE BİRLİKTE KESTİ

Düğünün ilerleyen saatlerinde gelinliği çıkartıp, bindallısını giyen Menendiz'in eline kına yakıldı. Mutluluğu gözlerinden okunan ve zaman zaman sevinç gözyaşları döken down sendromlu genç kız, babası Mehmet ve annesi Özgül Menendiz ile ablası Yeliz Güvenç ile birlikte düğün pastasını kesti. Kızlarının hayaline kavuşmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten baba Menendiz, Küçüklüğündan bu yana çok özlem duruyordu. İlla 'Düğünüm olsun' diyordu. Ablası da gelin gittiğinde 'Abla benimki de olsun' dedi ve ablasıyla birlikte bugünü gerçekleştirdiler diye konuştu.

Ablası olarak manevi görevini yerine getirdiğini ifade eden Yeliz Güvenç ise, Yeşim'in mutluluğu bizim için her şeyden önemli dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana - Down Sondromlu Genç Kızın Düğün ve Kına Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement