Adana İçin Yeni Eylem Planı - Son Dakika
Yerel

Adana İçin Yeni Eylem Planı

Adana İçin Yeni Eylem Planı

Adana Kent Konseyi İmar ve Kentleşme Çalışma Grubu’nun mart ayı toplantısı "Adana Mevcut Durumu ve Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı” gündemiyle, Çalışma Grubu Başkanı Şehir Plancısı Enver Yılmaz başkanlığında Adana Kent Konseyi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

25.03.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Kent Konseyi İmar ve Kentleşme Çalışma Grubu'nun mart ayı toplantısı "Adana Mevcut Durumu ve Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı" gündemiyle, Çalışma Grubu Başkanı Şehir Plancısı Enver Yılmaz başkanlığında Adana Kent Konseyi Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, yeni eylem planı hazırlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Kent konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan'ın da hazır bulunduğu toplantı Uzman Şehir Plancısı Tevfik Yıldırım'ın 2012 Yılında Adana Kent Konseyi tarafından hazırlanan Adana Sürdürebilir Gelişim Planını adlı sunumuyla başladı.

Yıldırım, Adana'nın mevcut durumu göz önünde alınarak, o dönemde sivil toplum ve kamu temsilcileriyle Adana'nın gelişimi noktasında çok sayıda tespitte bulunduklarını belirtti. Çalışma Grubu Üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya ve Adana Büyükşehir Kent Estetiği Daire Başkanı Oktay Karakuş, geçen süre içerisinde Büyükşehir ve İlçe Belediyelerin eylem planındaki tespit ve önerileri dikkate alarak uygulamaya geçtiklerini ifade etti. Bu kapsamda 6360 Sayılı Kanunun öngördüğü şekilde, üniversite-kamu-sivil toplum iş birliği içerisinde Kent Konseyi öncülüğünde, yeniden Adana Mevcut Durum Raporu ve Eylem Planı hazırlanmasının önemine vurguda bulunuldu.

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan önümüzdeki günlerde ilgili kurumların strateji birimleriyle temasta bulunulacağını açıkladı.

Toplantıda, belediyelerin yürüttükleri kentsel projeler ve kent planlama çalışmaları konuşuldu.

İmar Çalışma Grubu şu isimlerden oluşuyor:

Ekrem Aslan Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri, Enver Yılmaz Yükseliş İmar İnşaat, Kubilay Tuncel Adana Büyükşehir Belediyesi, Cüneyt Erginkaya Şehir Plancıları Odası, Erkan Karakaya ÇEKÜL, Kaya Arıkoğlu Arıkoğlu Arkıtekt, Oktay Karakuş Adana Büyükşehir Belediyesi, Gülcan Keskin Adana Büyükşehir Belediyesi, Ulaş Bahri Çetinkaya Adana Seyhan Belediyesi, Duygu Argunşah Adana Yüreğir Belediyesi, Suphi Civelek ABB Projeler Daire Başkanlığı, Sebahattin Ulutürk Mühendislik, Aytan Köylü Mimar, Tevfik Yıldırım Adana Çukurova Belediyesi ve Mustafa Yeğin Çukurova Üniversitesi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana İçin Yeni Eylem Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement