Adana İl Seçim Kurulu Uğur Mumcu Meydanı'nı Erdoğan'a Verdi - Son Dakika
Güncel

Adana İl Seçim Kurulu Uğur Mumcu Meydanı'nı Erdoğan'a Verdi

Adana İl Seçim Kurulu Uğur Mumcu Meydanı\'nı Erdoğan\'a Verdi

Adana İl Seçim Kurulu, 29 Mayıs'ta Adana'da Vatan Partisi'nin yapacağı miting alanını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı olduğu gerekçesiyle siyasi partilere tahsis etmeme kararı aldı.

21.05.2015 18:10  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İl Seçim Kurulu, Valiliğin seçim mitinglerinin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı'nın 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'halkla buluşma programı' olduğu gerekçesiyle diğer siyasi partilere tahsis edilmemesi isteğinin ilçe seçim kurulunca reddi kararını bozdu.

İLÇE SEÇİM KURULU REDDETMİŞTİ

7 Mayıs'ta Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, Seyhan 1'nci İlçe Seçim Kurulu'ndan Genel Başkan Doğu Perinçek'in katılacağı miting için 29 Mayıs 2015 günü Uğur Mumcu Meydanı'nın kendilerine tahsis edilmesini istemiş, 15 Mayıs'ta ise Adana Valiliği, İlçe Seçim Kurulu'na 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uğur Mumcu Meydanı'nda halkla buluşma programı olduğundan herhangi bir siyasi parti faaliyeti için tahsis yapılmamasını istemişti. İlçe Seçim Kurulu kendilerinin siyasi partilerin talep ettikleri tarihleri değiştirme veya reddetme yetkileri olmadığı gerekçesiyle, Adana Valiliği'nin talebini reddetmişti.

Ancak İl Seçim Kurulu, Seyhan 1'nci İlçe Seçim Kurulu'nun 2015/14 nolu ret kararını iptal ederek, Valiliğin talebinin uygunluğuna karar verdi.

VATAN PARTİSİ: YSK'YA BAŞVURACAĞIZ

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Başkanı Nevzat Batmaz, saat 17.00 sıralarında İl Seçim Kurulu'nun kararının kendilerine tebliğ edildiğini söyledi. Batmaz, "Biz İl Seçim Kurulu'nun verdiği bu karara itiraz edeceğiz. Bu konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıyacağız. Bu haksız bir karardır. Söz konusu tarihte miting alanı seçim kurulunun yetkisinde kullanılabilir ve partilere tahsis edilebilir" dedi.

YASA NE DİYOR

İlçe Seçim Kurulları, 28 Mayıs 2015'de sabahından, 6 Haziran 2015 günü saat 18.00'e kadar olan propaganda süresinde, denetim ve gözetim yetkisini alacak. İlçe Seçim Kurulları, bir siyasi partinin talep ettiği tarihin başka bir siyasi partinin talebi ile çakışmaması durumunda, o tarihi siyasi partiye vermek durumunda.

Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçim süresince uygulanacak seçim propagandası usul ve esasları ile yapılmayacak işleri düzenleyen 236 sayılı kararın ilgili sölümü şöyle:

"İlçe seçim kurulunca, o seçim çevresi içindeki miting alanlarının 22 Mayıs 2015 gününe kadar belirlenerek, seçime katılacak siyasi partilere ve bağımsız adaylara yazılı olarak bildirilmesine ve siyasi parti ve bağımsız adayların, bildirimden itibaren 3 gün içinde (en geç 25 Mayıs 2015) yararlanmak istedikleri miting alanlarını ve tarihini yazılı olarak ilçe seçim kuruluna iletmelerinin ve ilçe seçim kurullarınca da en geç 27 Mayıs 2015 günü siyasi parti ve bağımsız adayların yararlanacakları miting alanlarının ve tarihinin belirlenmesi gerektiğine; Birden fazla siyasi partinin ve bağımsız adayın sözlü propaganda yapmak için müracaatı üzerine, ilçe seçim kurullarınca toplantı, meydan, gün, sıra ve saatlerinin 26 Mayıs 2015 gününe kadar ad çekme ile belirlenip, ilgililerine tebliğ edilmesine ve bağımsız adaylar için de aynı suretle haftada bir günün ayrılmasına."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Adana İl Seçim Kurulu Uğur Mumcu Meydanı'nı Erdoğan'a Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • Adanali1981: Onlar konuşur Ak parti yapar... İnadına RECEP TAYYİP ERDOĞAN... 9 60 Yanıtla
  • Real: 10 yıl sonra bu akplilerin hali duman kaçacak delik arayacaklar milyonlar tutuklanacak 38 11 Yanıtla
  • Havana: Siyasi partilere yasak diyorlar. Eeee tayyip ne mitingi yapacak. 7 haziranda seni sandiga gomeciz tayyip. 34 7 Yanıtla
  • evren: bu erdoğan efendi hangi sıfatla o meydanda konuşacak bırakta adamlar işini yapsın 32 4 Yanıtla
  • yul: Pes dogrusu inanki bu adam cok tehlikeli evren bile bunu yapmadi butun kurumlar onun emrinde kimse korkusunda tepki gosteremiyor 31 4 Yanıtla
  • adanalıyık: yeni türkiye cumhurıyeti kurucusu sayın cumhurbaşkanı ve gelecegin başkanına verilmei en dogru karardır.hadlerini bilsinler.başkanım allah sizi başımızdan eksik etmesin 5 23 Yanıtla
  • Saim Yılmaz: siyasetle fazla ilgilenen bir insan değilim ama genel olarak ak partiye veriyorum oyumu. fakat bu durum haksızlık olmuş. ak parti olarak ekonomide iyiyiz ama son dönemlerdeki ciddi hukuksuzluk ve adaletsizlik benide korkutuyor. 18 7 Yanıtla
  • che: isabet olmus,perincek gibi amerikan usaklarinin bu ulkede siyaseti yapmalari bile suc 6 17 Yanıtla
  • Ahmet Şimşek : Yatacak yerin yok Tayyip 17 3 Yanıtla
  • suna: O bizim mehtimiz peyganberimiz 0 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu
    12:52 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Vali Su, programda yaptığı konuşmada, milletin hiçbir zaman esaret altında kalmadığını vurgulayarak, şehitlerin ve gazilerin her zaman hatırlanacağını ve destekleneceğini belirtti.

  • Dilovası'nda çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı
    12:51 Dilovası'nda çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde çıkan silahlı kavgada, aralarında husumet bulunan Emre T. ve Ümit Y. arasında çıkan tartışma sonucunda Emre T. silahla boynundan yaralandı. Olayın ardından kaçan Ümit Y'nin yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Emre T. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor
    12:50 Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hayırseverler tarafından ramazan ayı boyunca kahvehanede sahur veriliyor. Ordu Caddesindeki kahvehanede, 8 yıldır yaşatılan sahur geleneği için her gece bir hayırsever bağış yapıyor. Sahur sırasında tasavvuf müziği dinletisi sunuluyor, ilahililer söyleniyor. Kahvehaneyi işleten Mehmet Çetin, AA muhabirine 8 yıldır her gece bir hayırseverin sahur ikramlarını karşıladığını söyledi. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhunu yaşamak istediklerini ifade eden Çetin, 'Eski yıllarda olduğu gibi ilahili tasavvuf müzikleri eşliğinde vatandaşlarımız sahur yapıyor.' dedi. Çetin, sahura 70-80 kişilik katılım olduğunu kaydederek, sahur programının sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olmadığını, beraber sahur yapmak isteyen herkesin katılabildiğini anlattı.

  • Ferman Akgül, Redd Grubu üyelerine karşı açtığı tazminat davasını kaybetti
    12:50 Ferman Akgül, Redd Grubu üyelerine karşı açtığı tazminat davasını kaybetti

    Manga grubunun solisti Ferman Akgül, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek lince maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı manevi tazminat davasını kaybetti. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın reddine karar verdi.

  • BM Genel Sekreteri, Gazze'deki insani yardımların erişimini güvence altına alınması çağrısında bulundu
    12:50 BM Genel Sekreteri, Gazze'deki insani yardımların erişimini güvence altına alınması çağrısında bulundu

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de insani yardım malzemelerine tam ve sınırsız erişimin sağlanması için İsrailli yetkililere çağrıda bulundu.


Advertisement